sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Eroii neamului românesc omagiați astăzi la Sebeș

Eroii neamului românesc omagiați astăzi la Sebeș

Publicat în 17.05.2018 la ora 21:15

Astăzi, 17 mai 2018, ziua Înãlţãrii Domnului – în cadrul manifestãrilor înscrise în calendarul de activitãţi pentru anul centenar, la Sebeş, au fost omagiaţi eroii cãzuţi pentru apãrarea neamului românesc.

Începând cu ora 11.00, primarul Municipiului Sebeş, oficialitãţile locale, reprezentanții bisericii și ai Ministerului Apãrãrii Naţionale au asistat la ceremonia depunerii de coroane, în locațiile simbolice de pe raza Municipiului Sebeș: Petreşti – Monumentul eroilor, Sebeş – Cimitirul eroilor, cimitirul evanghelic și cel catolic, Lancrăm – Monumentul eroilor, Răhău – Monumentul eroilor.

În completarea manifestãrilor oficiale, solemne, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeş a gãzduit o întâlnire a seniorilor oraşului în cadrul căreia primarul Dorin Nistor a oferit diplome onorifice și flori veteranilor, văduvelor veteranilor de război și urmașilor acestora.

Momentele emoționante au fost completate de intervenţiile cantautoarei Corina Ofelia Corpodean, ale membrilor Cenaclului Literar „Lucian Blaga” Sebeş şi ale corului Centrului de Zi pentru Vârstnici Sebeş, coordonaţi de doamna profesoarã Rafila Maniu. Amintind semnificaţia sãrbãtorii laice, ziua eroilor, domnul profesor Nicolae Afrapt a fãcut o scurtã trecere în revistã a jertfelor aduse de românii de pe aceste meleaguri pentru realizarea unitãţii naţionale.

Facebook 

Eroii neamului românesc omagiați astăzi la Sebeș
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.