sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Elevul Dobra Nicolae Alexandru, de la Colegiului Național „Lucian Blaga” din Sebeş, a obținut medalia de argint la faza națională a Olimpiadei de Fizică

Elevul Dobra Nicolae Alexandru, de la Colegiului Național „Lucian Blaga” din Sebeş, a obținut medalia de argint la faza națională a Olimpiadei de Fizică

Publicat în 10.04.2018 la ora 7:38

Elevii din Alba s-au întors cu patru medalii de bronz și argint de la Olimpiada Națională de Fizică, ce s-a desfășurat între 2 și 6 aprilie 2018, la Breaza, județul Prahova, cel mai mare punctaj al elevilor noștri fiind obținut de un sebeșean.

Medaliile au fost oferite de Societatea Română de Fizică.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Alba, cel mai mare punctaj dintre elevii lotului din județul Alba l-a avut Dobra Nicolae Alexandru, din clasa a X-a, de la Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeş – 38,25 puncte – clasându-se pe locul 18 din 79 de participanți, acesta fiind medaliat cu argint. El a fost la două locuri de o mențiune acordată de Ministerul Educației Naționale.

Un alt rezultat bun a fost al elevei Luana Alexandra Bel, clasa a X-a de la Colegiul ”HCC” din Alba Iulia, care a obținut 37,87 și s-a clasat pe locul 20. Ea a fost premiată tot cu argint și a mai obţinut un premiu constând într-un aparat de măsură – multimetru- pentru punctaj maxim la proba experimentală.

Elevul Ghişa Alexandru Nicolae clasa a X-a, tot de la „H.C.C.”, a obţinut 32,89 puncte, loc 37 și a primit Medalie de Bronz.

Dintre elevii de la Gimnaziu, doar unul a fost medaliat: elevul Cerbu Codruţ Daniel, clasa a VII-a, Școala „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia, cu 27,87 puncte, loc 37 din 100 de participanţi la această clasă. A primit Medalie de Bronz.

Facebook 

Elevul Dobra Nicolae Alexandru, de la Colegiului Național „Lucian Blaga” din Sebeş, a obținut medalia de argint la faza națională a Olimpiadei de Fizică
3.8 (75.56%) 9 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.