sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Electricienii la înălţime, într-o lucrare în premieră, la nivel naţional!

Electricienii la înălţime, într-o lucrare în premieră, la nivel naţional!

Publicat în 03.04.2014 la ora 10:00

linie-electrica-sebesÎn zona de vest a municipiului Sebeş, pe o lungime de 4 km,  se află Linia Electrică Aeriană 110.000 V Sebeş – MDF, circuitul 1 şi 2. Linia electrică se aflã în gestiunea SC FDEE Electrica Distribuţie Transilvania Sud SA şi alimenteaza doi consumatori importanţi de energie electrică:  SC Kronospan Sebeş SA şi SC Holzindustrie Sebeş SRL.

După cum ne-a declarat purtătorul de cuvânt al SC FDEE Transilvania Sud din pricina uzurii tehnice a fost necesară înlocuirea a 3 stâlpi şi a conductoarelor de legătură aferente. O lucrare, din câte am aflat, de o mare complexitate tehnică şi… diplomatică. Diplomatică deoarece cei doi mari producători menţionaţi s-au aflat în situaţii de disconfort pe tot parcursul realizării lucrărilor şi, fireşte, şi-au exprimat nemulţumirea pentru aceasta.
Astfel, „în intervalul  3 martie 2014 – 24 martie 2014 executantul de lucrări SC Electrica Serv SA,  prin formaţiile proprii din Agenţiile de Servicii Alba, Sibiu şi Braşov au înlocuit cei trei stâlpi şi conductoarele electrice aeriene cu doi stâlpi noi, legãtura dintre cei doi stâlpi realizându-se printr-o  Linie Electricã Subterană de 110 000 V în lungime de 1100 m”. Personalul executant a fost format din  electricieni specializaţi şi autorizaţi pentru lucru la înălţime şi pentru lucru în instalaţiile de înaltã tensiune. Lucrarea s-a executat la o înãlţime cuprinsã între 20-30 de metri, pe stâlpii liniei electrice de înaltã tensiune, uneori în condiţii meteo nefavorabile pentru lucru la înălţime, „respectiv cod galben de vânt şi ploi”. Aşadar, aceşti profesionişti merită toată aprecierea şi încrederea din partea dumneavoastră, a cetăţenilor, pentru modul în care îşi îndeplinesc obligaţiile de serviciu.

Electricienii la înălţime, într-o lucrare în premieră, la nivel naţional!
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.