sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Drum blocat de căderi de piatra între Dobra și Jina

Drum blocat de căderi de piatra între Dobra și Jina

Publicat în 04.06.2014 la ora 14:30

drum-DobraDrumul Județean 106E, care face legătura între localitățile Dobra din județul Alba si Jina din județul Sibiu, a fost blocat astăzi timp de câteva ore, după ce pe carosabil s-au prăvălit circa 1000 metri cubi de piatră si pământ de pe un versant.

În urma intervenției rapide a utilajelor Primăriei Șugag,  drumul a fost deblocat  în jurul orelor 12.45, pe un singur sens de mers, lucrările fiind continuate pentru degajarea completă a carosabilului.

Interesant este faptul că acest drum, ce reprezintă o alternativă de acces între Valea Sebeşului şi Mărginimea Sibiului, este blocat în condiții similare, pentru a treia oară în ultima lună.

Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, aflat la fața locului pentru a se asigura că acțiunile de degajare a drumului se desfășoară în condiții optime, a declarat că, din nefericire, ceea ce s-a întâmplat astăzi riscă să se repete de fiecare dată când vor cădea ploi abundente în zonă, întrucât soluția implementată de proiectant, cu ocazia recentei reabilitări a drumului, respectiv amenajarea unui taluz cu piatră și pământul de circa 12 metri, s-a dovedit a nu fi foarte eficientă.

Vicele CJ Alba i-a însărcinat pe câțiva din membrii Serviciului Salvamont să securizeze porțiunea de drum prin prăvălirea controlată a bolovanilor rămași suspendați pe versant și să semnalizeze zona cu marcaje corespunzătoare “Atenție! Drum ingust”.

Facebook 

Drum blocat de căderi de piatra între Dobra și Jina
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.