sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Drum blocat de căderi de piatra între Dobra și Jina

Drum blocat de căderi de piatra între Dobra și Jina

Publicat în 04.06.2014 la ora 14:30

drum-DobraDrumul Județean 106E, care face legătura între localitățile Dobra din județul Alba si Jina din județul Sibiu, a fost blocat astăzi timp de câteva ore, după ce pe carosabil s-au prăvălit circa 1000 metri cubi de piatră si pământ de pe un versant.

În urma intervenției rapide a utilajelor Primăriei Șugag,  drumul a fost deblocat  în jurul orelor 12.45, pe un singur sens de mers, lucrările fiind continuate pentru degajarea completă a carosabilului.

Interesant este faptul că acest drum, ce reprezintă o alternativă de acces între Valea Sebeşului şi Mărginimea Sibiului, este blocat în condiții similare, pentru a treia oară în ultima lună.

Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, aflat la fața locului pentru a se asigura că acțiunile de degajare a drumului se desfășoară în condiții optime, a declarat că, din nefericire, ceea ce s-a întâmplat astăzi riscă să se repete de fiecare dată când vor cădea ploi abundente în zonă, întrucât soluția implementată de proiectant, cu ocazia recentei reabilitări a drumului, respectiv amenajarea unui taluz cu piatră și pământul de circa 12 metri, s-a dovedit a nu fi foarte eficientă.

Vicele CJ Alba i-a însărcinat pe câțiva din membrii Serviciului Salvamont să securizeze porțiunea de drum prin prăvălirea controlată a bolovanilor rămași suspendați pe versant și să semnalizeze zona cu marcaje corespunzătoare “Atenție! Drum ingust”.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.