sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Două societăţi din Sebeş, pe Scutul Pădurii

Două societăţi din Sebeş, pe Scutul Pădurii

Publicat în 18.05.2014 la ora 12:00

material-lemnos-confiscat-sascioriPeste 137 metri cubi de material lemnos au fost confiscaţi de poliţiştii din Alba, în urma controalelor efectuate la două dintre societăţile comerciale din municipiul Sebeş.

În perioada 12-14 mai a.c., poliţiştii de ordine publică şi cei de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu lucrători din cadrul I.T.R.S.V. Cluj au efectuat verificări la două societăţi comerciale din Sebeş, ce desfăşoară activităţi de exploatare, debitare şi comercializare material lemnos. În urma neregulilor constatate, a fost confiscată cantitatea de 137,8 metri cubi material lemnos şi au fost aplicate amenzi în valoare de 20.000 lei. Astfel, la una dintre societăţile comerciale controlate, poliţiştii au constatat că reprezentanţii acesteia au expediat 57,6 metri cubi material lemnos, fără a deţine documente legale de provenienţă. Drept urmare, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale a administratorului societăţii, cu amendă în valoare de 10.000 lei, totodată fiind confiscată cantitatea de 57,6 metri cubi material lemnos, în valoare de 6.671lei.
La o altă societate comercială din Sebeş, s-a constatat că a fost primit şi depozitat material lemnos, fără avize de însoţire sau din care să rezulte provenienţa legală, în volum de 80,1 metri cubi (lemn de lucru de esenţă răşinoasă şi fag).
Şi în acest caz, faţă de administratorul societăţii a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, cu amendă în valoare de 10.000 de lei iar ca şi măsură complementară, cei peste 80 de metri cubi material lemnos, primiţi şi depozitaţi ilegal, au fost confiscaţi. Controalele poliţiştilor din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba desfăşurate împreună cu specialiştii ITRSV Cluj s-au desfăşurat în cadrul Planului de acţiune comun „Scutul Pădurii 2014”, ce are ca scop prevenirea şi combaterea delictelor silvice.

N. L.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 334 ori

Două societăţi din Sebeş, pe Scutul Pădurii
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.