sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Dosarul în care fostul primar al comunei Vințu de Jos și fostul director economic al instituției sunt acuzați de delapidare, returnat definitiv la Parchet

Dosarul în care fostul primar al comunei Vințu de Jos și fostul director economic al instituției sunt acuzați de delapidare, returnat definitiv la Parchet

Publicat în 06.09.2019 la ora 12:30

Judecătoria Alba Iulia a decis să restituie la Parchet cauza în care au fost trimişi în judecată, pentru delapidare, fostul primar al comunei Vinţu de Jos şi fostul director economic al instituţiei.

Instanţa a constatat, în 2 august 2019, că Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia nu a remediat neregularităţile din rechizitoriu constatate anterior, la un termen de judecată din luna iunie.

”În baza art. 346 alin. (3) lit. a) Cod procedură penală restituie Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cauza privind pe inculpaţii: V. Gheorghe, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare (7 fapte) şi G. Valentin Nicolae, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare (7 fapte)”, se precizează în minuta instanţei de judecată.

Decizia nu a fost contestată, astfel încât a rămas definitivă. Parchetul va decide dacă va relua cercetarea penală şi dacă va retrimite cauza la instanţă. Cei doi au fost acuzaţi de delapidare prin producerea unui prejudiciu în bugetul comunei Vinţu de Jos de peste 30.000 de lei.

Potrivit Parchetului, în cursul anului 2012, în calitate de primar al comunei Vinţu de Jos din jud. Alba la data comiterii faptelor, inculpatul V.G. şi-a însuşit, în interesul său, sumele de 3.000 lei şi 3.000 lei oferite cu titlu de sponsorizare pentru evenimente socio-culturale organizate de primărie de către două societăţi comerciale în baza a două contracte de sponsorizare şi a chitanţelor aferente, cauzând persoanei vătămate Primăria Comunei Vinţu de Jos un prejudiciu în cuantum total de 6.000 lei.

De asemenea, în perioada 2012 – 2014, inculpatul V. G a semnat în calitate de primar cinci contracte de sponsorizare încheiate între Primăria Comunei Vinţu de Jos şi o societate comercială, în baza cărora inculpatul G.V.N., în calitate de contabil şef, şi-a însuşit fără drept suma de 18.000 lei, participând la cauzarea persoanei vătămate Primăria Comunei Vinţu de Jos a unui prejudiciu în cuantum de 18.000 lei”, se afirmă în rechizitoriul Parchetului. În continuare, procurorii au mai susşinut că în perioada 2012 – 2014, în calitate de contabil şef în cadrul Primăriei Comunei Vinţu de Jos din jud. Alba la data comiterii faptelor, inculpatul G.V.N. şi-a însuşit, în interesul său, suma de 18.000 lei oferită cu titlu de sponsorizare de către o societate comercială în baza a cinci contracte de sponsorizare.

 Acesta a completat olograf contractele şi semnând chitanţele aferente acestor contracte, suma de 3.000 lei oferită cu titlu de sponsorizare de către o societate comercială în baza unui contract de sponsorizare, precum şi suma de 4.000 lei oferită cu titlu de sponsorizare de către o altă societate comercială, completând şi semnând cele din urmă două contracte şi chitanţele aferente acestora, cauzând persoanei vătămate Primăria Comunei Vinţu de Jos un prejudiciu în cuantum total de 25.000 lei.

Toate aceste acuzaţii de natură penală nu vor mai trece prin ”filtrul” judecătorului până ce procurorii nu remediază problemele identificate în activitatea de urmărire penală.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.