sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Sport » Doru Oancea, antrenor Șurianu Sebeș: „Şi finala cupei şi barajul sunt la fel de importante pentru noi”

Doru Oancea, antrenor Șurianu Sebeș: „Şi finala cupei şi barajul sunt la fel de importante pentru noi”

Publicat în 08.06.2017 la ora 15:29

Campioană a judeţului Alba, Şurianu Sebeş este la un pas de a realiza eventul în plan judeţean, având de disputat finala de pe Arena CSO din Cugir, sâmbătă, 10 iunie 2017, la ora 17.30, cu Viitorul Spicul Daia Română.

Gruparea din „Arini” este considerată favorita întâlnirii, însă antrenorul Doru Oancea crede că nu va fi o întâlnire facilă cu ambiţioasa echipă condusă de Paul Ciucă, fostul său coechipier.

Meciul de sub Drăgana va trage cortina peste fotbalul din Alba, fiind punctul culminant al acţiunii organizate de AJF Alba, festivitatea de premiere a ediţiei 2016-2017.

Dacă pentru echipa din „Arini” disputarea ultimului act reprezintă o normalitate, Şurianu Sebeş câştigând detaşat Liga a IV-a şi urmând să susţină barajul de promovare în eşalonul terţ, prezenţa în finală a dăienilor lui Paul Ciucă este o veritabilă surpriză.

• Doru Oancea: “Şi finala cupei şi barajul sunt la fel de importante pentru noi”

Antrenorul Doru Oancea are posibilitatea să realizeze eventul în plan judeţean, echipa sa neprimind gol în actuala ediţie a cupei: 4-0 la Teiuş, 2-0 cu Inter Ciugud şi CIL Blaj (în “Arini”). Cei doi antrenori au fost colegi pe gazon, în aceeaşi grupă la CSŞ Sebeş (copii) şi apoi la CSM Sebeş, în eşalonul terţ. “Şansele sunt egale în acest meci, nu ne culcăm pe o ureche, ştim că avem în faţă o echipă ambiţioasă. O finală este o finală, adversarii nu au ce pierde, nu joacă sub presiune. Nu ne aşteaptă un meci facil, nu întâlnim o echipă slabă, nu întâmplător s-au clasat pe locul trei în Liga a IV-a. Da, pe hârtie suntem favoriţi, prin valoarea jucătorilor, dar trebuie să o arătăm pe teren. La fotbal, ca să fii primul, e nevoie să dovedeşti mereu asta în meciuri”, a declarat Doru Oancea, cel care a suferit unicul eşec stagional, la Ocna Mureş, în ultima rundă a Ligii a IV-a.

Disputa cu Viitorul Spicul reprezintă ultima repetiţie înaintea dublei de promovare cu Viitorul Caransebeş (17 şi 24 iunie). “În aceste două săptămâni se joacă întregul sezon! Şi Cupa României şi barajul sunt la fel de importante, reprezintă încununarea muncii dintr-un an”, a încheiat Doru Oancea.

Cu excepţia Performanţei Ighiu (2013 şi 2015), în ultimul deceniu, trofeul judeţean a fost adjudecat în fiecare an de altă echipă: CS Zlatna (2009), Mureşul Oarda (2010), Europa Alba Iulia (2011), Arena Alba Iulia (2012), Inter Ciugud (2014), Viitorul Sîntimbru (2016). Cine urmează?

Acest articol a fost citit de 2691 ori

Doru Oancea, antrenor Șurianu Sebeș: „Şi finala cupei şi barajul sunt la fel de importante pentru noi”
3.3 (66.67%) 3 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.