sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Dorin Pavel, fondatorul hidroenergeticii românești. 120 de ani de la naștere

Dorin Pavel, fondatorul hidroenergeticii românești. 120 de ani de la naștere

Publicat în 31.05.2020 la ora 17:56

Sebeșul evocă, astăzi, personalitatea impresionantă a inginerului și profesorului Dorin Pavel, fondatorul hidroenergeticii românești, cu ocazia aniversării celor 120 de ani de la nașterea sa.

Nepotul de soră al poetului și filosofului Lucian Blaga a fost inginer, profesor universitar, proiectant al principalelor hidrocentrale ale țării, de pe râurile Bârzava, Argeș, Lotru, Sebeș, Olt, Siret, Drăgan etc., al amenajărilor de la Porțile de Fier. Activitatea didactică și științifică i-au fost încununate de cele mai înalte distincții și de accederea în structurile unor asociații savante atât din țară, cât și din străinătate.

Amenajările hidrografice de pe Valea Sebeșului, anii și memoriile care se leagă de Sebeș și de evenimentele majore din istoria României trăite de Dorin Pavel, evocă și azi o personalitate unică și impresionantă a acestor locuri.

Un gând de respect profund pentru inginerul Dorin Pavel, cel care își doarme somnul de veci în cimitirul din Lancrăm, alături de alți distinși membri ai familiei din care provine.

Dorin Nistor,
primarul Municipiului Sebeș

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.