Rămâi conectat

Politică

Dorin Nistor: „Prin proiectul de buget propus pentru anul 2019, Guvernul României subfinanțează Municipiul Sebeș și oprește investițiile”

sebesinfo.ro

Publicat

în

Guvernul României fură din bugetul Sebeșului 7,3 milioane de lei. În sarcina Municipiului Sebeș, unul din cele mai dezvoltate centre economice ale țării, se vor regăsi cheltuieli obligatorii de circa 1,5 milioane de lei, la care se adaugă alte 5,8 milioane de lei cu finanțarea drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav și indemnizațiilor lunare ale persoanelor cu handicap grav, resursă pe care guvernul refuză să o aloce, jignind fără precedent persoanele vulnerabile.

Prin proiectul de lege al bugetului de stat aferent anului 2019, se stabilește o creștere a veniturilor Municipiului Sebeș alocate din cote defalcate din impozitul pe venit cu circa 800 mii lei.

La Sebeș, această stare de lucruri se traduce printr-o frânare gravă a investițiilor. Să înțelegem că mesajul Guvernului este că nu mai sunt necesare investiții în educație, sănătate, infrastructură, în aspectul unui oraș sau în cultură? Previziunea sumbră este că o parte a investițiilor începute vor trebui abandonate din lipsa fondurilor. Multe activități previzionăm că vor fi desfășurate în sistem de avarie, cu un buget din care este posibil să nu mai poată fi finanțată nici măcar funcționarea, nemaivorbind de dezvoltare. Școală, spital, străzi – ne vom afla în curând în imposibilitatea de a ne cofinanța proiectele pe care cetățenii le așteaptă.

Mă alătur primarilor care vor prezenta o listă de nemulțumiri Guvernului, acuzând lipsa de consultare în realizarea bugetului anului 2019, prin care se subfinanțează administrațiile locale.

Dorin Nistor,
Primarul Municipiului Sebeș


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Un comentariu

Un comentariu

  1. Avatar

    #DNA sa vina sa te ia

    01.02.2019 la 21:33

    Si cand a fost PDL-ul la guvernare cum a fost finantat Sebesul bai nerusinatule? Tu chiar ne crezi pe toti prosti si ai impresia ca nu ne mai amintim cum a fost intre 2010 si 2012 la Sebes cand partidul tau de suflet a taiat toate ajutoarele de handicap? Am impresia ca te arde ca nu mai pot „ciordi” bani „firmele voastre de casa” abonate la lucrari de infrastructura finantate de la buget.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Fostul viceprimar liberal al Sebeșului, Adrian Bogdan va candida la primărie din partea AUR

sebesinfo.ro

Publicat

în

Adrian Bogdan, unul dintre cei mai vechi membri PDL din Sebeș, ajuns în PNL în urma fuziunii dintre cele două partide, a anunțat pe o rețea de socializare că va candida la primărie din partea AUR. Bogdan a fost viceprimar din partea PNL până în anul 2021, când a fost revocat prin votul consilierilor locali.

„DA! Voi candida pentru funcția de primar al Sebeșului.

De data aceasta VOM câștiga împreună pentru că sunt decis să fac echipă numai cu sebeșenii!

Și asta pentru că voi fi primarul tuturor.

Sunt un om cu defecte, dar și cu enorm de multe calități. Spre deosebire de toți ceilalți, pe mine mă cunoașteți cu toții, pentru că sunt născut și crescut aici. Toți cei 53 de ani ai mei i-am petrecut, i-am investit aici, în Sebeș!

Astăzi am ales și un alt drum politic, alături de un partid care crede și susține valori importante și pentru mine, și pentru noi sebeșenii: FAMILIA, PATRIA, CREDINȚA și LIBERTATEA.

Mulțumesc echipei AUR pentru că îmi acordă această încredere.

Din Sebeș, pentru Sebeș!” a scris Adrian Bogdan pe facebook.

În aceeași notă, senatorul Călin Mătieș le-a urat bun venit lui Adrian Bogdan și celorlalți colegi care au trecut în AUR:

„De astăzi, la SEBEȘ se naște un nou vis, se clădește în sfârșit un VIITOR AUTENTIC pentru acest municipiu atât de important la nivelul județului Alba și chiar a Transilvaniei.

Le urăm bun venit colegilor noștri de la Sebeș în frunte cu Omul ADRIAN BOGDAN, fostul viceprimar dat jos de frică, în cel mai rușinos și nebărbătesc mod posibil de actualul primar PNL. Metehnele comuniste vor fi strivite de forța schimbării și la Sebeș, iar partidul stat PNL va trebui să se recunoască înfrânt de dragostea sinceră a sebeșenilor autentici pentru orașul lor natal.

Experiența administrativă, faptul că este om al locului și politicianul din Sebeș care iubește cel mai mult dintre toți politicienii SEBEȘUL, îl face pe ADRIAN BOGDAN cel mai important candidat și viitorul primar al acestei urbe cu o istorie atât de bogată în spate.

De astăzi, SEBEȘUL va fi de AUR!!! Pentru că sebeșenii sunt de AUR!” a transmis Călin Mătieș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Radu Cristian, consilier local PSD: „Sebeșul este orașul nostru, iar acest lucru nu l-a înțeles actuala administrație”

sebesinfo.ro

Publicat

în

Iubesc Sebeșul. M-am născut și am crescut în acest frumos oraș și sunt convins că se pot face mai multe lucruri pentru municipiul nostru.

În timp ce pentru alții corectitudinea este o alegere, pentru mine este definiția modului de a trăi.

În ultimii ani, am arătat cum actualul primar a risipit banii publici ai sebeșenilor, cum echipa adusă de la Alba Iulia a devalizat orașul, unii fiind condamnați și penal, dar și ce trebuie să facem pentru a dezvolta mai mult municipiul.

Sebeșul este orașul nostru, iar acest lucru nu l-a înțeles actuala administrație.

Am fost primul care a vorbit despre construcția unui nou spital modern, despre reabilitarea centrului istoric, despre o centură a orașului, despre reabilitarea termică a clădirilor, despre drumuri asfaltate corespunzător și un nou parc industrial.

Mulți mi-au zis că am fost singurul care s-a luptat în mod real cu Dorin Nistor. Îmi asum cu mult curaj acest lucru. Nu pot fi acuzat de blat și nici că l-am adus la primărie.

Totodată, mă întreabă sebeșenii ce mă mână în această bătălie. Și le spun simplu: dorința de dreptate pentru sebeșeni. Vreau să le dau un exemplu copiilor mei care s-au născut și locuiesc în Sebeș, că noi putem mai bine și că nu acceptăm să fim conduși în direcția greșită. Nu sunt perfect, dar cu siguranță avem o echipă mai bună decât cei de la PNL. Nu am o mașină de lux, dar nu văd în asta un minus, pentru că sunt bogat cu o familie minunată.

Sunt de profesie profesor și lucrez în administrație. În urmă cu 8 ani am fost un candidat tânăr și am produs surpriza. Cu puțin noroc câștigam. Acum 4 ani, m-am alăturat echipei Partidului Social Democrat dar atunci era un val anti-PSD pe care l-am înțeles și respectat. Și Dorin Nistor a pierdut de două ori. Și Oana Badea la Aiud a pierdut de două ori.

Astăzi, cu mult mai multă maturitate, cu mult mai multă experiență, înțelegând că nu le știu pe toate dar tot din dorința de a face bine, îmi asum această responsabilitate de a mă lupta cu mafia care controlează Primăria din Sebeș.

Îmi doresc o administrație onestă în folosul cetățeanului, iar de aceea propun sebeșenilor un parteneriat real, cinstit, transparent, pentru dezvoltarea municipiului Sebeș. Vă propun o viziune de viitor în care fiecare cetățean să fie respectat și ascultat.

Am în spatele meu echipa de specialiști ai Partidului Social Democrat, pe europarlamentarul Victor Negrescu, pe subprefectul Corneliu Mureșan, amândoi locuitori ai Municipiului Sebeș, dar cel mai mult mă bucur că vă am pe dumneavoastră alături de mine. Este timpul pentru o schimbare reală, de o nouă șansă pentru municipiul Sebeș. Orașul nostru nu mai trebuie condus de la distanță, el trebuie condus cu oamenii din Sebeș pentru sebeșeni.

Consilier local al PSD Sebeș,
Radu Cristian


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Radu Cristian, consilier local: „Am obținut peste 600.000 de euro pentru achiziționarea de aparatură medicală destinată Spitalului Municipal din Sebeș”

sebesinfo.ro

Publicat

în

Am obținut peste 600.000 de euro pentru achiziționarea de aparatură medicală pentru Spitalul Municipal din Sebeș. În urma demersurilor noastre, Ministerul Sănătății, condus de social-democratul Alexandru Rafila, alocă o sumă record pentru achiziționarea de aparatură medicală performantă pentru mai multe secții și compartimente ale Spitalului Municipal.

Aparatura medicală performantă este cheia pentru diagnosticarea corectă a afecțiunilor, tratarea lor eficientă și salvarea de vieți. La Sebeș, avem cadre medicale de excepție, care au nevoie de aparatură medicală performantă cu care să lucreze pentru a salva vieți. Este important să vedem cum pacienții se vindecă și se reîntorc la familii. Consider că adevărata valoare a unei comunități stă în oamenii săi.

Printre beneficiarii acestei investiții se numără secțiile și compartimentele obstetrică-ginecologie, chirurgie, neonatologie, fizioterapie, ortopedie și traumatologie, precum și laboratorul de radiologie și imagistică medicală, laboratorul de analize medicale sau ambulatoriul integrat. Investițiile în aparatură medicală sunt extrem de importante pentru creșterea calității serviciilor medicale acordate.

De asemenea, împreună cu europarlamentarul Victor Negrescu am discutat cu ministrul Sănătății despre noi soluții de dezvoltare a serviciilor medicale la Sebeș. Unul dintre obiectivele propuse este extinderea spitalului prin construcția unui nou corp, cu scopul de a asigura cele mai bune condiții medicale pacienților. În acest sens, căutăm resurse financiare pentru începerea acestui proiect, care ar aduce beneficii semnificative comunității locale.

Ne implicăm pentru a oferi servicii medicale de calitate și accesibile tuturor locuitorilor, în conformitate cu standardele europene. Sănătatea este un domeniu prioritar pentru bunăstarea unei comunități.

Consilier local al PSD Sebeș,
Radu Cristian


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes