sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Politică » Dorin Nistor: „Prin proiectul de buget propus pentru anul 2019, Guvernul României subfinanțează Municipiul Sebeș și oprește investițiile”

Dorin Nistor: „Prin proiectul de buget propus pentru anul 2019, Guvernul României subfinanțează Municipiul Sebeș și oprește investițiile”

Publicat în 01.02.2019 la ora 21:17

Guvernul României fură din bugetul Sebeșului 7,3 milioane de lei. În sarcina Municipiului Sebeș, unul din cele mai dezvoltate centre economice ale țării, se vor regăsi cheltuieli obligatorii de circa 1,5 milioane de lei, la care se adaugă alte 5,8 milioane de lei cu finanțarea drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav și indemnizațiilor lunare ale persoanelor cu handicap grav, resursă pe care guvernul refuză să o aloce, jignind fără precedent persoanele vulnerabile.

Prin proiectul de lege al bugetului de stat aferent anului 2019, se stabilește o creștere a veniturilor Municipiului Sebeș alocate din cote defalcate din impozitul pe venit cu circa 800 mii lei.

La Sebeș, această stare de lucruri se traduce printr-o frânare gravă a investițiilor. Să înțelegem că mesajul Guvernului este că nu mai sunt necesare investiții în educație, sănătate, infrastructură, în aspectul unui oraș sau în cultură? Previziunea sumbră este că o parte a investițiilor începute vor trebui abandonate din lipsa fondurilor. Multe activități previzionăm că vor fi desfășurate în sistem de avarie, cu un buget din care este posibil să nu mai poată fi finanțată nici măcar funcționarea, nemaivorbind de dezvoltare. Școală, spital, străzi – ne vom afla în curând în imposibilitatea de a ne cofinanța proiectele pe care cetățenii le așteaptă.

Mă alătur primarilor care vor prezenta o listă de nemulțumiri Guvernului, acuzând lipsa de consultare în realizarea bugetului anului 2019, prin care se subfinanțează administrațiile locale.

Dorin Nistor,
Primarul Municipiului Sebeș

Facebook 

Comentarii

Un Comentariu la Dorin Nistor: „Prin proiectul de buget propus pentru anul 2019, Guvernul României subfinanțează Municipiul Sebeș și oprește investițiile”

  1. #DNA sa vina sa te ia Răspunde

    01.02.2019 la 21:33

    Si cand a fost PDL-ul la guvernare cum a fost finantat Sebesul bai nerusinatule? Tu chiar ne crezi pe toti prosti si ai impresia ca nu ne mai amintim cum a fost intre 2010 si 2012 la Sebes cand partidul tau de suflet a taiat toate ajutoarele de handicap? Am impresia ca te arde ca nu mai pot „ciordi” bani „firmele voastre de casa” abonate la lucrari de infrastructura finantate de la buget.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.