sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Administrație » Dorin Nistor, primarul municipiului Sebeș, a efectuat o vizită oficială la Târgu Neamţ

Dorin Nistor, primarul municipiului Sebeș, a efectuat o vizită oficială la Târgu Neamţ

Publicat în 09.09.2016 la ora 21:31

vizita-targul-neamt-dorin-nistorAstăzi 9 septembrie 2016, Primarul Municipiului Sebeş, domnul Dorin Nistor, a efectuat o vizită oficială la Târgu Neamţ, judeţul Neamţ, răspunzând invitaţiei autorităţilor locale de a participa la Zilele Oraşului Târgu Neamţ, eveniment care se derulează în perioada 8 – 11 septembrie 2016.

Din programul vizitei menţionăm: participarea la deschiderea oficială a evenimentului, parada portului popular, spectacole folclorice,  târgul meşterilor populari, turneu de tenis de câmp dedicat juniorilor, seniorilor şi veteranilor, concurs de fotografie, expoziţie de pictură, lansare de carte, campania de conştientizare a problemelor copiilor cu dizabilităţi „Şi eu sunt om, şi lumea mea contează”, ateliere hand-made, competiţii sportive (fitness, karate, dans modern şi contemporan), concurs de şah, demonstraţie de echitaţie, spectacol de reconstituire istorică, prezentare de modă, concerte. Din agenda delegațiilor invitate face parte și o vizită la Casa Memorială Ion Creangă de la Humulești.

Cu o populaţie de circa 19.000 de locuitori, Târgu Neamţ este unul din cele mai vechi oraşe din Moldova, fiind atestat documentar la sfârşitul anilor 1300, în timpul domniei lui Petru Vodă. Localitatea este renumită pentru Cetatea Neamţului, ridicată de Petru I Muşat, element care se asociază armonios cu specificul local al municipiului Sebeş, prin ideea de cetate medievală. Relaţiile de cooperare internaţională consemnează înfrăţiri cu localităţi din Belgia, Franţa, Republica Moldova şi China. În anul 2015, Municipiul Sebeş şi Oraşul Târgu Neamţ au semnat un acord de asociere, în vederea consolidării unor proiecte comune de promovare a specificului local, de accesare de programe europene în domeniile social, cultură, învăţământ, economie, participări la evenimente culturale reciproce.

Compartimentul Relaţii Publice şi Comunicare,
Primăria Municipiului Sebeş

Facebook 

Dorin Nistor, primarul municipiului Sebeș, a efectuat o vizită oficială la Târgu Neamţ
3 (60%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.