Rămâi conectat

Politică

Dorin Nistor, atac la președintele CJ Alba, Ion Dumitrel: „Liberalismul înseamnă reducea la tăcere a primarilor. Acesta să fie viitorul PNL Alba?”

Publicat

în

Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor, l-a atacat printr-un mesaj publicat pe pagina personala de facebook, pe Ion Dumitrel, președintele CJ Alba și candidat la funcția de președinte al PNL Alba.

„LIBERALISMUL ÎNSEMNĂ REDUCEREA LA TĂCERE A PRIMARILOR ȘI ÎNDEPĂRTAREA LOR DE FUNCȚIILE POLITICE? ACESTA SĂ FIE VIITORUL PNL ALBA?

Mircea Hava vine cu propunerea onestă a unei conduceri de partid, la PNL Alba, compusă din cei care aduc voturi: primarii. Astfel, discuțiile politice privitoare la strategia de dezvoltare județeană, la investițiile din întreg județul Alba ar avea ca suport reprezentanții direcți ai comunităților locale, cei care răspund privind în ochii oamenilor, cei care le cunosc nevoile și care trebuie să găsească cele mai potrivite soluții.

Ce simplu este să împarți un buget județean fără o consultare cu cei care își pun obrazul în fața alegătorilor! Mulți politicieni ajung în diferite funcții pe seama voturilor celor aleși direct de oameni. Bine ar fi să nu uite această realitate!

PNL Alba este o echipă clădită, an după an, de un lider. Transparent și puternic. Cu un discurs limpede și cu privire demnă în fața oricărui guvern, cu uși deschise pentru județul Alba, acolo unde a fost nevoie.
Organizația județeană se poate baza în continuare pe întreaga echipă care a obținut rezultate notabile în Ardeal. Un singur lucru nu pot eu admite: exact cei care aduc voturi să nu poată face parte din această echipă! Este normal să fim consultați și să avem drept de decizie politică. La fel de normal este să participăm și la gestionarea bugetului județean, la împărțirea fondurilor, nu doar la colectarea acestora.

Colegi primari, știu că ați fost îndemnați să vă retrageți, spunându-vi-se că biroul politic nu poate funcționa cu voi. Cât de fair-play este această abordare în competiția internă?

Oare nu ar fi normal ca acest birou să funcționeze tocmai prin primari? Oare nu ar fi normal să fim consultați cu privire la sprijinul pe care îl așteptăm și îl merităm pentru proiectele și nevoile comunităților noastre? Conștiința și rațiunea să ne ghideze atunci când alegem drumul politic, căci legitimarea noastră vine de la oameni, de la cetățenii comunităților noastre. Pentru comunitățile noastre să cerem, cu demnitate, dreptul la decizie!”

Politică

Radu Cristian, mesaj pentru elevii din Sebeș cu prilejul începerii noului an școlar 2021 – 2022

Publicat

în

Radu Cristian, mesaj pentru elevii din Sebeș cu prilejul începerii noului an școlar 2021 – 2022

Începerea noului an școlar în contextul pandemiei de coronavirus reprezintă o provocare pentru toate părțile implicate în procesul educațional, fie că vorbim despre profesori, elevi sau părinți, de aceea doresc să vă urez un an școlar mai bun, putere de muncă, iar noi în calitate de părinți, să nu uităm că avem datoria morală de a ne implica mai mult în formarea elevilor.

Emoții sunt de toate părțile în prima zi de școală, dar sunt convins că prin dăruire și o abordare corectă, ne vom bucura cu toții de roadele muncii depuse.

Dragi elevi, cheia succesul este la voi, iar satisfacția este a tuturora atâta vreme cât nu lăsați o zi să treacă fără a fi mai buni în tot ceea ce faceți!

Purtător de cuvânt al PSD Alba,
Radu Cristian

Citește mai mult

Politică

Haosul guvernării PNL – USR: Românii plătesc cel mai mare preț din UE pentru electricitate

Publicat

în

Românii au ajuns să plătească cel mai mare preț din Uniunea Europeană pentru electricitatea consumată, la paritatea puterii de cumpărare, din cauza modului incalificabil în care guvernele PNL au făcut liberalizarea pieței.

Aceasta s-a realizat fără o minimă garanție că există concurență reală, fără să existe suficientă producție internă, fără măsuri de protecție a celor care nu-și pot permite plata majorărilor.

Premierul României a spus că nu va plafona prețurile la energie, sfidându-i pe români și refuzând cu premeditare oprirea jafului național generalizat prin scumpirile uriașe ale energiei, deși sunt prevederi legale clare, pe care le-ar putea aplica.

Soluția este cea susținută de PSD! Aplicarea urgentă a prevederilor din legea concurenței care dau statului dreptul să intervină pentru a pune sub control dezmățul scumpirilor nestăvilite precum și măsuri de protecție a celor mai vulnerabili consumatori.

Am vorbit cu mulți oameni care sunt îngrijorați de scumpirea gazelor naturale. Majoritatea au un venit net de circa 2.000 de lei și nu știu cum se vor descurca în următoarea perioadă, cu toate cheltuielile.

S-au scumpit toate, dar nu au crescut alocațiile, salariile, pensiile, nu s-au luat măsuri pentru susținerea mediului privat astfel încât să se poată majora veniturile angajaților.

Cu prețuri de zeci de ori mai mari la energie decât în alte țări din UE, nicio companie din România nu poate face față concurenței și nu-i rămâne decât opțiunea falimentului!

Mă gândesc și la toate firmele pentru care energia este o componentă esențială în costul de producție. Concluzia, preturi mai mari pentru toate produsele, iar din cauza stocurilor acumulate de societățile comerciale și totodată din cauza imposibilității de plată a angajaților, vor putea rezulta disponibilizări în masă.

Este o criză peste care majoritatea românilor vor trece cu mare dificultate, în special în această iarnă. Avem parte de o reducere a veniturilor și o creștere a cheltuielilor care din păcate va lăsa urme adânci în buzunarele noastre.

Mai dureros decât toate aceste lucruri, este pasivitatea celor care ne conduc în prezent și lipsa lor de reacție într-un moment de o însemnătate crucială pentru poporul român.

Radu Cristian,
Purtător de cuvânt PSD Alba

Citește mai mult

Politică

Nicolaie Matei, președinte Partidul Verde – Alba: Cerem stoparea abuzurilor din Primăria Municipiului Sebeș!

Publicat

în

Se pare că abuzurile nu se mai sfârșesc la Primăria Sebeș, iar modul sfidător în care angajații de acolo ne tratează pe noi, cei care le plătim de fapt salariile lună de lună (și nu sunt deloc unele mici, credeți-mă pe cuvânt) trebuie să ia sfârșit!

Îl previn pe primarul Gheorghe D. Nistor și gașca lui de interese (structură de tip mafiot) că nimeni și nimic nu mă va opri din a lupta pentru drepturile cetățenești și pentru adevăr. Iar sifonarea banilor noștri pe fel de fel de contracte, bătaia de joc prin plantări de arbori pe fosta groapă de gunoi a orașului (prejudiciu de 2,4 miliarde lei vechi) sau ghivece care dau oxigen (peste 50 milioane lei vechi bucata/ghiveci) ar trebui să atragă atenția organelor de anchetă din acest județ, care de prea multe ori închid ochii în fața evidențelor.

În aceeași ordine de idei se înscrie și ultima plângere penală pe care am depus-o la DNA – Serviciul teritorial Alba, împotriva primarului Gheorghe D. Nistor (ex-agentul „plicușor” de la Garda Financiară), a șefei serviciului juridic din cadrul Primăriei Sebeș, Delia Gligor, secretarului municipiului Cristina Vlad, Ekart ș.a.

Este inadmisibil și de netolerat ca aparatul de specialitate al primarului și Gheorghe D. Nistor personal să refuze să ducă la îndeplinire procesul verbal al unei licitații publice care a avut loc, atenție, în data de 12.04.2019. La acea dată eram consilier local în cadrul CL Sebeș și am fost sesizat cu privire la tergiversarea acestei situații.

Nici până astăzi primarul Gheorghe D. Nistor nu a fost în stare să respecte legea și să pună în aplicare rezultatul acestei licitații publice, la care au participat 3 firme. Personal consider că nu agreează ideea că o firmă din Sebeș a câștigat această licitație, în timp ce toată lumea vorbește că o firmă concurentă din Sibiu “ar fi trebuit” să câștige – dorința ex-gardistului Gheorghe D. Nistor “Plicușor”.

În esență, CL Sebeș a luat decizia HCL 57/2019 pentru concesionare teren în suprafață de 2.000 mp situate în mun. Sebeș, Str. Alunului, CF 76182, nr. Cad. 76182/5, top 2253/1, transcris în CF nr.76839 cu nr. de inventar 81390.05, teren aflat în inventarul domeniului privat al mun. Sebeș în vederea realizării de investiții.

Ulterior are loc licitația desfășurată de către Primăria Sebeș, care se finalizează cu procesul verbal nr. 40308/12.04.2019, câștigătorul licitației fiind declarat o firmă din Sebeș, lucru asumat prin semnătură de către toți membrii comisiei de licitație.

Încă de atunci Gheorghe D. Nistor, efemerul primar mincinos care încalcă legea și acoperă pe cei ce o încalcă, refuză să ducă la îndeplinire rezultatul licitației, iar angajații direct responsabili ai Primăriei Sebeș sunt complici și tăinuitori ai acestei ilegalități, toți fiind acuzați în mod oficial de abuz în serviciu!

Aștept ca măcar DNA Alba să nu închidă ochii la nenumăratele abuzuri, inclusiv la proiectul de hotărâre nr.247 din 24.08.2021 inițiat de către primarul Municipiului Sebeș Gheorghe D. Nistor, prin care se cere Consiliului Local Sebeș: ”contractarea de servicii de avocatură de asistență și reprezentare…” în încercarea de acoperire a unor abuzuri, pentru că… Justiția este oarbă (adică îndeplinește actul de justiție indiferent de numele și funcțiile celor din dosare) și aș vrea să cred că nu este chioară…

NICOLAIE MATEI,
Președinte Partidul Verde, Organizația Județeană Alba
Vicepreședinte Partidul Verde-România

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes