sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Doi fraţi din Sebeş au fost arestaţi pentru trafic de haşiş

Doi fraţi din Sebeş au fost arestaţi pentru trafic de haşiş

Publicat în 22.02.2013 la ora 20:59

Doi fraţi din Sebeş au fost reţinuţi de procurorii DIICOT şi au ajuns după gratii pentru trafic de droguri de mare risc. De asemenea, doi tineri din comuna Pianu au primit mandate de reținere pentru o perioadă de 29 de zile pentru aceleaşi infracţiuni.

Cei doi fraţi din Sebeş au ajuns în arest pentru trafic de haşiş, un drog rezultat prin prelucrarea canabisului. Florin Simion Mihălţan a fost arestat în 14 februarie, iar fratele acestuia, Ioan Marian Mihălţan, a primit mandat la Tribunalul Alba în 19 februarie. Florin Simion Mihălţan este acuzat de procurorii DIICOT Alba Iulia de complicitate la trafic internaţional de droguri de risc, respectiv deţinere şi vânzare de droguri de risc.

Fratele acestuia, plecat şi el în Spania, este acuzat de trafic internaţional de droguri. Acesta a trimis în România, prin intermediul unei firme de curierat, mai multe cantităţi de haşiş pe care le vindeau unor consumatori din Sebeş, printre care şi minori. Au fost identificaţi până acum 12 consumatori. Inculpaţii vindeau un gram cu suma de 50 – 60 de lei.

Al doilea dosar instrumentat de DIICOT Alba Iulia se referă la doi tineri din comuna Pianu arestaţi în urmă cu 10 zile. Aceştia se numesc Nicolae Ciucur şi Florin Ştefan Dogaru şi sunt în vârstă de 21 de ani. Procurorii DIICOT Alba Iulia au găsit asupra acestora o cantitate de 200 de grame de marihuana, drog inclus în categoria celor de risc. Cei doi au avut zeci de clienţi în Sebeş, Pianu şi în localităţi învecinate.

Drogul provine din Spania de unde a fost adus de unul dintre inculpaţi. La percheziţii a fost descoperită cantitatea de 200 de grame de marihuana. Florin Ştefan Dogaru a fost trimis în judecată într-un alt dosar de trafic de droguri, alături de alţi 11 inculpaţi. A recunoscut faptele şi a primit o pedeapsă la închisoare cu suspendare la Tribunalul Alba. Dosarul este în recurs la Curtea de Apel Alba Iulia. Legislaţia în vigoare pedepseşte traficul de droguri de risc cu închisoare de la 3 la 15 ani.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.