sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Doi căutători de comori surprinși în flagrant de polițiștii din Șugag la Cetatea Dacică de la Căpâlna

Doi căutători de comori surprinși în flagrant de polițiștii din Șugag la Cetatea Dacică de la Căpâlna

Publicat în 26.08.2015 la ora 13:11

detectoare-de-metale-sugag-capalnaPoliţiştii din Șugag au confiscat două detectoare de metale de la două persoane care le-au folosit fără drept într-un sit arheologic de pe raza comunei. Pe numele celor doi a fost întocmit dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de pătrundere neautorizată, cu detectoare de metale, în siturile arheologice.

Potrivit IPJ Alba, “la data de 25 august, în jurul orelor 19.00, poliţiştii din Şugag şi jandarmii montani, au fost sesizaţi de către paznicul Cetăţii Dacice din Căpâlna, cu privire la faptul că a observat doi bărbaţi care foloseau detectoare de metale.

Imediat, la faţa locului s-a deplasat o echipă formată din poliţist şi jandarmi şi, în imediata vecinătate a cetăţii, i-a identificat pe C.D.O., de 25 de ani şi S.D.O., de 29 de ani.

Totodată, ascunse într-un rucsac, au fost găsite două detectoare de metale care se pare că au fost folosite de către cei doi tineri, în situl arheologic, în scopul găsirii de obiecte ce fac parte din patrimoniul cultural național.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au întocmit pe numele celor doi tineri, dosar de cercetare penală, sub aspectul comiterii infracțiunii de pătrundere, neautorizată, cu detectoare de metale în siturile arheologice, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 26 din O.G. 43/2000 privind protecţia patrimoniului arheologic, iar cele două detectoare au fost ridicate în vederea confiscării.”

Facebook 

Doi căutători de comori surprinși în flagrant de polițiștii din Șugag la Cetatea Dacică de la Căpâlna
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.