sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Doi bărbați din Sebeș cercetați penal pentru braconaj cinegetic și uz de armă letală

Doi bărbați din Sebeș cercetați penal pentru braconaj cinegetic și uz de armă letală

Publicat în 06.02.2017 la ora 16:25

Sâmbătă, 4 februarie 2017, orele 09.05, patrula de siguranță publică din cadrul Poliției Municipiului Sebeș au oprit pentru control, un autoturism condus de T.A, de 56 de ani, din Sebeş.

În partea dreaptă în faţă, se afla tot un bărbat, B.A., de 47 de ani, din aceeaşi localitate. Cu ocazia efectuării controlului la portbagajul autoturismului poliţiştii au găsit leșul unui exemplar din specia căprior (femelă) și două arme de vânătoare cu glonț.

La fața locului s-au deplasat lucrători din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, care au constatat că leșul de căprioară a fost împușcat de către T.A., în baza unei autorizații de vânătoare individuală emisă de A.J.V.P.S. Alba la data de 17.01.2017, fără ca la acţiunea de vânătoare să fie prezent organizatorul partidei de vânătoare.

Leșul căprioarei a fost transportat de către cei doi, cu autoturismul, din fondul de vânătoare până în municipiul Sebeş, unde au fost opriţi de către poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Sebeș. Leşul căpriorului, cele două arme de vânătoare cu glonţ, capsele nepercutate şi autoturismul au fost indisponibilizate în vederea confiscării.

Față de T.A. și B.A. se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de braconaj cinegetic și uzul de armă letală. Prejudiciul produs a fost de 2000 Euro. Conform Anexei nr. 1 a Legii 407/2006 cu modificările ulterioare.

Cercetările continuă.

FOTO: IPJ Alba

Doi bărbați din Sebeș cercetați penal pentru braconaj cinegetic și uz de armă letală
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.