sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Doi absolvenţi ai Colegiului Naţional „Lucian Blaga” Sebeş admişi cu nota 10.00 la facultate

Doi absolvenţi ai Colegiului Naţional „Lucian Blaga” Sebeş admişi cu nota 10.00 la facultate

Publicat în 07.08.2013 la ora 15:00

Angelo Zdrenghea a fost admis la Facultatea de Medicină Dentară Sibiu, iar Andrei Precup, la Facultatea de Informatică a Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca

absolventi Lucian Blaga SebesAm scris de-a lungul timpului în cotidianul nostru despre rezultatele remarcabile pe care an de an le adună elevii Colegiului Naţional „Lucian Blaga” Sebeş, această unitate liceală de elită a judeţului Alba unde există un colectiv de cadre didactice profesioniste, adevăraţi dascăli dedicaţi meseriei lor. Iar dovada supremă a perfomanţei elevilor liceului condus de prof. Nicolae Moga este numărul mare de absolvenţi admişi în învăţământul superior. Cel mai bun exemplu este cel al lui Angelo Petru Zdrenghea, absolvent al promoţiei 2013 a clasei de matematică-informatică, cu media la bacalaureat 9,80, unde a obţinut însă două note de 10.00, la matematică şi biologie.
Angelo a susţinut examenul de admitere la Facultatea de Medicină Dentară „Victor Papilian” din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu, la biologie, şi a fost admis primul pe locurile finanţate de la buget, obţinând nota 10.00. Meritul său este cu atât mai mare cu cât, aşa cum spuneam, el nu a intrat pe bază de dosar cu media de la BAC, ci a dat probă scrisă, în toată facultatea mai existând un singur 10.00.
„Pot spune că în ultimul an m-am pregătit, ca în toţi anii de liceu, cu sârguinţă, iar în clasa a XII-a m-am dedicat pregătirii pentru BAC şi pentru facultate în fiecare zi (2-3 ore) şi, în mod deosebit, în ultimele două săptămâni după BAC, câte 6-7 ore pe zi. Îmi plac muzica, cinematografia, să văd filme cu prietenii, îmi place să joc fotbal şi, fără falsă modestie, am fost cel mai bun fotbalist din clasă. Cel mai important lucru pentru mine este însă că am avut la liceu nişte profesori deosebiţi, cărora vreau să le mulţumesc, precum şi nişte colegi şi mai deosebiţi, cu care sper să rămân prieten toată viaţa, să mai vizionăm împreună filme, colegi pe care promit că o să îi tratez cu blândeţe şi să le vindec  toate cariile şi… carenţele“, ne-a spus Angelo. El nu este însă singurul absolvent al Colegiului Naţional „Lucian Blaga” Sebeş care a intrat cu 10.00 la facultate, ci şi colegul lui de clasă, Andrei Precup, care după ce a „împuşcat” un 10.00 la BAC, la matematică, a fost admis cu nota 10.00, tot după susţinerea unui examen scris, la Facultatea de Informatică cu predare în limba engleză a Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca.
De altfel, mulţi dintre absolvenţii Colegiului Naţional „Lucian Blaga” Sebeş au avut, la rândul lor, rezultate deosebite la BAC, fiind admişi la facultate pe locuri subvenţionate în urma unor examene scrise şi le-aş enumera doar pe cele 4 absolvente care au intrat la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca: Amalia Morariu – la Farmacie, Alina Adam, Ana Călina Beldean şi Cristina Bârsan – la Medicină, cu toţii făcând astfel cinste liceului din Sebeş. Bravo!

Doi absolvenţi ai Colegiului Naţional „Lucian Blaga” Sebeş admişi cu nota 10.00 la facultate
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.