Rămâi conectat

Învățământ-Cultură

De Ziua Internațională a Educației municipalitatea a oferit premii elevilor eminenți și a oferit o recepție privată cadrelor didactice din Sebeș

sebesinfo.ro

Publicat

în

Municipalitatea din Sebeş a acordat astăzi, 5 octombrie 2017, o atenţie specială Zilei Internaţionale a Educaţiei, susţinând organizarea a două evenimente dedicate principalilor protagonişti ai zilei: elevii şi cadrele didactice.

Începând cu ora 12.00, la Centrul Cultural „Lucian Blaga”, în sala de spectacole, a avut loc festivitatea de premiere a elevilor care au obţinut rezultate pozitive la concursurile şi olimpiadele şcolare. Premiile au fost oferite de către primarul Municipiului Sebeş, Dorin Nistor, care a transmis un mesaj de felicitare tuturor elevilor, profesorilor şi, nu în ultimul rând, părinţilor. Primarul Dorin Nistor și-a exprimat dorința de a fi cât mai des în preajma elevilor, la activitățile pe care aceștia le desfășoară cu plăcere. Pe scenă au urcat, în aplauzele asistenţei, peste 160 de elevi.

În jurul orei 14.00, municipalitatea a oferit o recepţie privată personalului didactic care s-a implicat în formarea şi educarea elevilor performeri cu care burgul nostru se mândreşte. Au participat circa 320 de profesori, atât personal activ în câmpul muncii, cât şi dascăli pensionaţi, care au fost întâmpinaţi cu flori şi cărora le-a fost dedicat un spectacol artistic. S-a dorit a fi un gest de gratitudine şi de preţuire pe care îl datorăm corpului profesoral, acesta fiind mesajul transmis de primarul Dorin Nistor.

Pentru susţinerea financiară a celor două momente festive de premiere, a fost alocat un buget de peste 56.000 lei (din care circa 34.000 lei dedicați premierii elevilor).

Iniţiativa aparţine primarului municipiului Sebeş, Dorin Nistor şi s-a bucurat de susţinerea Consiliului Local al Municipiului Sebeș. Partener oficial al evenimentului este Centrul Cultural „Lucian Blaga”.

Primăria Municipiului Sebeş adresează tuturor premianţilor sincere felicitări pentru performanţele obţinute, iar corpului profesoral urări de succes în toate activităţile şi proiectele destinate formării tinerelor generaţii.

Compartimentul Relaţii Publice şi Comunicare
Primăria Municipiului Sebeş


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Învățământ-Cultură

Victor Dobra, elev al Colegiului Național „Lucian Blaga” Sebeș, la cea de-a treia calificare consecutivă la Olimpiada Națională de Informatică

sebesinfo.ro

Publicat

în

În data de 16 martie 2024 a avut loc Olimpiada Județeană de Informatică – liceu, unde unul dintre reprezentanții Colegiului Național „Lucian Blaga” Sebeș, elevul Victor Dobra, a reușit performanța de a obține 300 de puncte din 300, califcându-se astfel la etapa națională a acestei discipline.

Victor este elev în clasa a IX-a, la specializarea Matematică – Informatică, Intensiv Informatică. Fiind pasionat de informatică încă din gimnaziu, el este la a treia participare consecutivă la Etapa Națională a Olimpiadei de Informatică. Fiecare participare anterioară a fost încununată cu medalii: aur în anul 2022, când s-a calificat, în urma probelor de baraj, la lotul național, respectiv argint în 2023.

Alături de alți trei colegi, Victor a participat și la Olimpiada Internațională de informatică pe echipe, iar în prezent se pregătește pentru Concursul Național de Informatică ”Urmașii lui Moisil”.

Îi dorim mult succes și îl susținem în tot ceea ce face!

Prof. Lebădă Monica


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Nora Tabal, elevă a Colegiului Național „Lucian Blaga” Sebeș, calificare la faza națională a Olimpiadei de Matematică

sebesinfo.ro

Publicat

în

Nora Tabal, elevă în clasa a X-a A, la Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș, a obținut locul I la faza județeană a Olimpiadei de Matematică și s-a calificat în etapa națională.

O veste extraordinară vine din rândul elevilor talentați ai Colegiului Național „Lucian Blaga” din Sebeș. Nora Tabal, elevă în clasa a X-a A, s-a clasat printre cei mai buni la faza locală a Olimpiadei Naționale de Matematică și acum se pregătește să reprezinte Colegiul nostru la nivel național.

„Cu sprijinul neobosit al profesorului Todor Petru, Nora a demonstrat nu doar aptitudini remarcabile în matematică, ci și perseverență și determinare. Comunitatea noastră este mândră de realizările ei și îi transmite cele mai sincere felicitări și încurajări pentru competiția ce urmează! Cu siguranță, Nora va continua să strălucească și să inspire pe toți cei din jurul ei!”, a Viorel Iftimie pe facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Atelier de educație financiară, organizat la Liceul German Sebeș

sebesinfo.ro

Publicat

în

Vineri, 8 decembrie 2023, Liceul German Sebeș a găzduit primul atelier de educație financiară din cadrul proiectului „START MAJOR”.

„START MAJOR” este un program de educație financiară și de carieră, care pregătește elevii pentru independență, implementat de Asociația „The Social Incubator” București, cu sprijinul UniCredit Bank și cu participarea unui număr de aproximativ 3000 de tineri din municipiul București și 9 județe ale României (Alba, Brașov, Cluj, Constanța, Dolj, Giurgiu, Iași, Mureș, Timiș).

Prin parteneriatul încheiat de Liceul German Sebeș, cu Asociația „The Social Incubator” București, elevii clasei a X-a au beneficiat de o experiență interactivă, coordonată de doamna formator Estera Uțiu, al cărei scop a fost pregătirea elevilor pentru ceea ce înseamnă independența financiară și succesul în carieră.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes