sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Dascălii din Sebeş au participat la acţiunea de pichetare a Palatului Parlamentului

Dascălii din Sebeş au participat la acţiunea de pichetare a Palatului Parlamentului

Publicat în 08.11.2013 la ora 10:00

miting-profesori-bucurestiFederaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” a organizat ieri un pichet în faţa Palatului Parlamentului (Bucureşti, Parcul Izvor).

Acţiunea de pichetare s-a desfăşurat în intervalul orar 11.00 – 14.00, iar spre sfârşitul acesteia a fost depus un memoriu adresat preşedinţilor Senatului, respectiv Camerei Deputaţilor. Scopul acţiunii de pichetare a fost acela de a determina parlamentarii României să aloce educaţiei 6% din P.I.B., să promoveze o nouă lege a salarizării şi o nouă lege a educaţiei naţionale şi rezolvarea cât mai rapidă a problemelor discutate la întâlnirea cu ministrul Remus Pricopie. Sindicatul Liber din Învăţământ Sebeş a participat la această acţiune prin preşedintele său, profesorul informatician Bogdan Petru Cârcoană.
Federaţia Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret” a organizat în luna octombrie un referendum în rândul membrilor săi pentru a afla ce acţiuni de protest sunt agreate de către aceştia. În cadrul S.L.I. Sebeş, majoritatea absolută a fost pentru greva de avertisment, greva generală şi acţiuni de pichetare, transmite profesorul Cârcoană.
La solicitarea preşedintelui S.L.I. Sebeş, s-a întrunit săptămâna trecută Comisia Paritară la nivel I.S.J. Alba pentru a se discuta aplicarea diferenţiată în unităţile de învăţământ din zona Sebeş şi nu numai, a Legii 63/2011 privind considerarea concediului pentru creşterea copilului ca şi vechime pentru tranşele de vechime. Ca urmare, a fost trimisă către unităţile de învăţământ din judeţul Alba adresa cu nr. 6535 în care se precizează că aplicarea Legii 63/2011 este obligatorie.

N. I. T.

FOTO: MEDIAFAX

Facebook 

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.