sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Dănuț Hălălai, comisar-șef Garda de Mediu Alba: „Fenomenul observat ieri la Sebeș s-a produs din cauza concentraţiei de praf saharian care a ajuns deasupra ţării noastre”

Dănuț Hălălai, comisar-șef Garda de Mediu Alba: „Fenomenul observat ieri la Sebeș s-a produs din cauza concentraţiei de praf saharian care a ajuns deasupra ţării noastre”

Publicat în 01.03.2016 la ora 13:53

ploaie-praf-saharian-sebes-29-feb-2016În urma sesizărilor primite de la cetățenii din Sebeș care semnalau nereguli în calitatea aerului din municipiu și depunerea unor particule suspectate a fi rumeguș și funingine, Dănuț Hălălai, comisar-șef al Gărzii de Mediu Alba, s-a deplasat ieri seară în zonă.

În urma verificărilor efectuate, coroborate cu informațiile primite de la Ministerul Mediului s-a concluzionat că nu a fost vorba despre o poluare accidentală provenită de la una dintre societățile comerciale din oraș. Fenomenul s-a produs din cauza concentraţiei de praf saharian care a ajuns deasupra ţării noastre care, odată cu ploaia a ajuns la sol și a fost vizibilă pe maşini, pe plante şi pe geamurile apartamentelor.

Totuși, din locațiile verificate s-au recoltat probe, ale căror rezultate vor fi cunoscute în cursul zilei de marți.

Dănuț Hălălai a precizat că potrivit informațiilor pe care le-a primit, același fenomen a fost semnalat și în alte zone din județ, dar și din alte localități din Centrul și Vestul țării.

De altfel meteorologii au anunțat încă din data de 28 februarie că România va fi traversată de un nor de praf saharian: ”Ciclonul mediteranean ce s-a format în nord-estul Peninsulei Iberice în data de 27 februarie, ca urmare a unui talveg depresionar și a advecției de aer rece pe partea estică a Anticiclonul Azoric, va înainta către teritoriul țării noastre, antrenând cu el o masă de aer cald de origine sahariana ce se va afla deasupra României, luni 29 februarie. Țara noastră se va afla în sectorul cald a acestui ciclon depresionar și va fi favorizat transportul de praf saharian ce se va găsi în suspensie în aer. Ciclonul va prefera o traiectorie foarte nordică, acesta va trece peste Câmpia Panonică, apoi către Transilvania și spre Carpații Păduroși în Ucraina”, au explicat specialiștii.

Facebook 

Dănuț Hălălai, comisar-șef Garda de Mediu Alba: „Fenomenul observat ieri la Sebeș s-a produs din cauza concentraţiei de praf saharian care a ajuns deasupra ţării noastre”
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.