sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Economie » Daimler va demara în aprilie construcția fabricii de 230 milioane euro de la Sebeș

Daimler va demara în aprilie construcția fabricii de 230 milioane euro de la Sebeș

Publicat în 11.03.2014 la ora 12:57

daimler-mercedes-autoFiliala din România a concernului german Daimler, al treilea cel mai mare producător de mașini de lux din lume, a anunțat demararea construcției unei noi fabrici la Sebeș, unde vor fi produse cutiile de viteze pentru autoturismele Mercedes.

Este vorba despre firma Star Assembly, “sora” Star Transmission, care  a primit recent un ajutor de stat de 37,4 milioane de euro pentru construirea acestei unităţi de producţie de transmisii automate, investiţia totală ridicându-se la circa 238 milioane de euro.

Transmisiile produse în noua unitate vor echipa limuzinele germane precum E-Klasse sau S-Klasse, care costă peste 50.000 de euro, până acum în România fiind produse doar transmisii pentru vehicule utilitare precum Vito.

În luna ianuarie, Star Transmission a inaugurat la Sebeș cea de a doua unitate de montaj de cutii de viteză cu dublu ambreiaj pentru autoturismele Mercedes – Benz.

Investiția totală anunțată de Daimler la Sebeș și Cugir se ridică la peste 300 milioane de euro, preconizându-se totodată crearea a noi sute de noi locuri de muncă.

Noua fabrică va fi construită pe terenul de 9.514 metri pătrați pe care a funcționat până de curând Staţia meteorologică Sebeş, relocată într-o altă locație, pentru dezvoltarea unităților de producțieale investitorului german Daimler.

Este pentru a doua oară când Stația Meteo Sebeș este relocată pe un alt teren pentru dezvoltarea unor investiții în municipiu. Prima dată a fost mutată la solicitarea investitorului SC Frati, care a construit actuala fabrică Kronospan.

Star Assembly SRL cu sediul social în municipiul Sebeş, str. Industriilor FN, judeţul Alba are ca obiect de activitate fabricarea lagărelor, angrenajelor, cutiilor de viteză şi a elementelor mecanice. În prezent, societatea deţine două unităţi de producţie în extravilanul municipiului, Sebeş, la periferia de vest, în, zona denumită „Glod” urmând a extinde investiţia cu o nouă unitate de producţie care va avea ca obiect predominant de activitate producerea cutiilor de viteză în serie. Se preconizează ca procesul de producţie pentru noua unitate să fie deservit de clădiri cu destinaţia hala de producţie, clădire logistică, clădire reciclare, clădire pentru depozitarea cutiilor pentru componente, casa poartă şi clădire pentru transformator.

Pentru funcţionarea celor trei unităţi de producţie în sistem integrat investitorul SC Star Assembly SRL a achiziţionat teren în suprafaţă de 130 000 mp. care s-a dovedit insuficient. în vederea asigurării, suprafeţei de teren necesară investiţiei, motiv pentru care Stația Meteo Sebeș a fost relocată pe un alt amplasament.

FOTO: ARHIVĂ

Daimler va demara în aprilie construcția fabricii de 230 milioane euro de la Sebeș
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.