sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Economie » Daimler AG începe mâine lucrarile la noua investiție de la Sebeș. Premierul Victor Ponta şi ministrul Economiei, Constantin Niţă, aşteptaţi la eveniment

Daimler AG începe mâine lucrarile la noua investiție de la Sebeș. Premierul Victor Ponta şi ministrul Economiei, Constantin Niţă, aşteptaţi la eveniment

Publicat în 03.04.2014 la ora 11:10

Daimler-Sebes-Fabrica_NouaConcernul german Daimler AG organizează vineri la Sebeş, evenimentul de inaugurare a lucrărilor unei noi unităţi de producţie a pieselor auto pentru autoturismele Mercedes, cea de-a treia.

Aici vor fi realizate cele mai noi generaţii de cutii de viteză automate, iar investiţia totală se ridică la 300 de milioane de euro. La ceremonia oficială de aşezare a pietrei de temelie a noii unităţi a companiei Star Assembly, organizată de Star Transmission (parte a concernului Daimler)  şi-au anunţat participarea însuşi premierul Victor Ponta şi ministrul Economiei, Constantin Niţă.

Evenimentul în cadrul căruia se dă startul lucrărilor de construcţie pentru unitatea de producţie a Star Assembly în municipiul Sebeş va avea loc cu începere de la ora 14.00.

Potrivit CEO Star Transmission&Star Assembly, Bernd Krottmayer, „evenimentul va marca începutul unei noi etape a investiţiei de peste 300 de milioane de euro, derulate de Daimler în România, pentru extinderea producţiei de cutii de viteză de ultimă generaţie destinate automobilelor Mercedes-Benz, proiect care va genera peste 500 de locuri de muncă în judeţul Alba şi în împrejurimi”.

Noua fabrică va fi construită pe terenul de 9.514 metri pătraţi pe care a funcţionat până de curând Staţia meteorologică Sebeş, relocată într-o altă locaţie, pentru dezvoltarea unităţilor de producţie ale investitorului german Daimler.

Acest proiect este un pas important în dezvoltarea economică a Sebeşului dar şi a judeţului Alba, precum şi una dintre cele mai mari investiţii din industria auto la nivel naţional. Investiţia a fost anunţată în urmă cu un an, de Consiliul de Administraţie al Daimler AG, care a decis atunci să extindă reţeaua de producţie a cutiilor de viteză Mercedes-Benz Cars.

După cum se ştie,  firma “Star Assembly”, sora  Star Transmission, a primit recent un ajutor de stat de 37,4 milioane de euro pentru construirea acestei unităţi de producţie de transmisii automate, investiţia totală ridicându-se la circa 300 de milioane de euro.

Amintim că, la începutul acestui an, în 9 ianuarie, Star Transmission – filiala din România a concernului german Daimler, a inaugurat la Sebeş o altă unitate de montaj a cutiilor de viteză cu dublu ambreiaj pentru autoturismele Mercedes-Benz, astfel fiind create 150 de noi locuri de muncă. Investiţia companiei care face parte din concernul german Daimler se ridică la aproape 40 de milioane de euro. Ea cuprinde o hală de producţie cu o suprafaţă de aproape 13.000 de metri pătraţi, a cărei construcţie a fost finalizată în 10 luni.

În cadrul evenimentului organizat vineri, oficialităţile, în frunte cu premierul Victor Ponta, vor lua parte atât la ceremonia oficială de aşezare a pietrei de temelie pentru unitatea de producţie a Star Assembly, cât şi la o vizită în hala de producţie a cutiilor de viteză cu dublu ambreiaj.

Daimler AG începe mâine lucrarile la noua investiție de la Sebeș. Premierul Victor Ponta şi ministrul Economiei, Constantin Niţă, aşteptaţi la eveniment
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.