sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Dacă condițiile meteo vor fi favorabile, Transalpina s-ar putea deschide circulației pe 15 mai

Dacă condițiile meteo vor fi favorabile, Transalpina s-ar putea deschide circulației pe 15 mai

Publicat în 04.05.2016 la ora 17:33

Transalpina-Romania_DN-67CCompania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) şi-a propus să deschidă Transalpina până pe 15 mai 2016.

Potrivit site-ului CNADNR, secţiunea Drumuri Naţionale, pe DN 67 C Novaci – Rânca circulaţia autovehiculelor este întreruptă până pe 15 mai. Restricţiile rutiere au fost prelungite deja de două ori până acum, deşi perioada de trafic închis se încheia conform graficelor pe 30 martie.

Vremea rea a făcut ca drumarii să amâne deszăpezirea Transalpinei în zona de creastă, cu toate că pe anumite tronsoane se poate ajunge cu maşina. Siguranţa traficului nu este însă aceeaşi pe toate porţiunile din drumul naţional, mai ales din cauza posibilelor căderi de stânci de pe versanţi şi a faptului că vremea este în continuare schimbătoare.

Drumarii speră să deschidă Transalpina pe 15 mai, în special dacă vremea va ţine cu ei şi îi va lăsa să intervină, mai ales în zonele unde stratul de zăpadă are încă o înălţime considerabilă.

Transalpina este cel mai înalt drum rutier din România, cât şi din întregul lanţ al Munţilor Carpaţi, atingând altitudinea maximă (2145 m) în Pasul Urdele. Transalpina traversează Munţii Parâng de la Nord la Sus fiind paralelă cu Valea Oltului şi Valea Jiului.

sursa realitatea.net

Facebook 

Dacă condițiile meteo vor fi favorabile, Transalpina s-ar putea deschide circulației pe 15 mai
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.