sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Dacă bugetul comunei nu se „ameliorează”, angajaţii Primăriei Şpring vor munci, în 2016, trei luni fără plată!

Dacă bugetul comunei nu se „ameliorează”, angajaţii Primăriei Şpring vor munci, în 2016, trei luni fără plată!

Publicat în 02.03.2016 la ora 10:30

primar-spring-sep-2014Ştim cu toţii că este fundamental ca munca unui angajat, dintr-o instituţie a statului sau o firmă privată, să fie răsplătită prin plata salariului. După ce că sunt mici, nu de puţine ori, din păcate, cei care lucrează în structurile comunelor României sunt în imposibilitate dea-şi lua lefurile la ziua stabilită prin contract.

Insuficienţa banilor ori modul lor de repartiţie determină ca această situaţie nefastă să se manifeste pe meleagurile noastre. Un astfel de caz întâlnim actualmente în comuna Şpring din judeţul nostru. Anul trecut unitatea administrativ-teritorială a avut un buget de 1.474 mii lei, iar în 2016 acesta se cifrează la 1.315 mii lei. Aşa cum se prezintă acum, din el nu pot fi acoperite salariile celor 11 angajaţi ai primăriei pe lunile septembrie, octombrie şi noiembrie 2016. Şi nu vorbim deloc de sume exorbitante – ele fiind cuprinse între 800 şi 2.600 de lei (valori nete). Asta înseamnă că de la muncitor şi până la primar, dacă situaţia nu se remediază, toţi angajaţii Primăriei Şpring vor munci pe gratis în lunile respective. Ceea ce nu poate fi normal.
Primarul Daniel Rusu (foto) ne-a declarat că „nu a avut niciun leu pentru a fi alocat şcolilor şi bisericilor, iar două capele mortuare, pentru care s-a realizat un proiect, nu pot fi construite din aceeaşi cauză”. El a ţinut să precizeze ferm că, în atari condiţii, „fie nu mai candidează la alegerile de anul acesta, fie va candida din postura de independent”.
Contactat telefonic în legătură cu această chestiune, Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, a precizat: „anul acesta, faţă de 2014, am primit cu 86 de miliarde de lei vechi mai puţin. Prin urmare, şi alocările de bani către comune au fost mai mici. Sperăm ca problemele să fie rezolvate în a doua parte a lui 2016 prin rectificările de buget”.

Ioan Adrian POPA

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.