sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Cu toate că lucrările la rețeaua de alimentare cu apă au avansat la Daia Română, Cut, Câlnic și Răhău, localnicii sunt nemulțumiți de valoarea facturiilor la apă

Cu toate că lucrările la rețeaua de alimentare cu apă au avansat la Daia Română, Cut, Câlnic și Răhău, localnicii sunt nemulțumiți de valoarea facturiilor la apă

Publicat în 16.07.2013 la ora 18:13

Lucrările de alimentare cu apă începute în localitățile Daia Română, Cut, Câlnic și Răhău fac parte dintr-un amplu proiect – Sistemul microregional de alimentare cu apă potabilă – a zece localităţi de pe Valea Secaşelor (Daia Română, Cut, Câlnic, Răhău, Vingard, Boz, Cunţa, Doştat, Draşov, Şpring), proiect finanțat de Consiliul Județean Alba.

lucrari-alimentare-cu-apa-CUT-Daia-RomanaPentru a verifica stadiul lucrărilor, vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman a efectuat astăzi o vizită în teren, unde s-a întâlnit cu reprezentanți ai administrațiilor locale din Cut și Daia Română și cu localnici. Pentru a vedea personal la fața locului cum se desfășoară unul dintre cele mai importante și costisitoare proiecte ale consiliului județean l-am însoțit pe Florin Roman în acest periplu prin comune.

În acest moment se lucrează din două direcții, dinspre Daia Română înspre Cut și dinspre Sebeș înspre Câlnic.

Astfel că între Răhău și Cut lucrările de aducțiune a apei potabile a fost deja realizat pe o porțiune de circa 4 kilometri din cei 7 prevăzuți. Muncitorii și utilajele constructorului SC Instalatorul SA din Alba Iulia, care a câștigat licitația pentru realizarea întegului sistem microregional din Podișul Secașelor, se aflau în plic lucru.

La Daia Română, din cele peste 700 de gospodării, la circa 320 s-a ajuns cu rețeaua și branșamentul la poartă. O parte însă dintre cei care s-au branșat deja la sistemul de alimentare cu apă s-au arătat nemulțimiți de facturile pe care trebuie deja să le plătescă societății APA CTTA Alba, operatorul de apă din județ. Aceștia susțin că trebuie să plătească un consum paușal de apă, sau facturi care li se par prea mari pentru consumul realizat. În acest sens s-au adresat și primarului din comună, care, chiar astăzi, se afla la filiala din Sebeș a APA CTTA, pentru a  cere explicații.

Sistemul microregional de alimentare cu apă potabilă, presupune montarea de conducte pe o lungime totală de peste 62 de kilometri şi realizarea a nouă gospodării de apă cu staţii de clorinare, staţii de pompare şi rezervoare de mare capacitate.

Mai multe mii de locuitori din satele de pe Valea Secaşelor așteaptă din 2011 să beneficieze de apă potabilă la robinete, în baza unei investiţii de aproape 12 milioane de lei, bani proveniţi din bugetul Consiliului Judeţean (CJ) Alba. Până la sfârșitul acestui an, o bună parte dintre aceștia vor avea apă potabilă la robinetele din propriile gospodării.

Cu toate că lucrările la rețeaua de alimentare cu apă au avansat la Daia Română, Cut, Câlnic și Răhău, localnicii sunt nemulțumiți de valoarea facturiilor la apă
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.