sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Economie » Cu investiţii de peste un miliard de euro, Sebeşul – un oraş fără şomeri

Cu investiţii de peste un miliard de euro, Sebeşul – un oraş fără şomeri

Publicat în 24.01.2014 la ora 10:00

sebes-vedere-aerianaAşa cum am observat cu toţii, municipiul Sebeş a devenit în ultimii ani unul dintre cele mai importante centre economice din ţară, un oraş care atrage investitorii.

Cu un şomaj de aproape 3 la sută, Sebeşul compensează rata mai mare a şomajului din alte zone ale judeţului. De curând, Daimler, parte a subsidiarei Star Transmission, a inaugurat la Sebeş o hală de producţie, investiţia în extinderea uzinei rdicându-se la aproape 40 de milioane de euro. Daimler a anunţat, în luna aprilie a anului trecut, că va investi peste 300 de milioane de euro în România, pentru extinderea producţiei de cutii de viteză destinate Mercedes-Benz, la subsidiara locală Star Transmission din Sebeş. În vara anului trecut, firma Star Assembly, deţinută de concernul german Daimler, a primit un ajutor de stat de 37,4 milioane euro pentru construcţia unei unităţi de producţie de transmisii automate la Sebeş, investiţia totală fiind cifrată la aproape 238 de milioane de euro. Proiectul va permite crearea a 500 de noi locuri de muncă. În total, investiţiile din acest oraş, ale unor companii precum Daimler, Holzindustrie sau Kronospan totalizează peste un miliard de euro. Cel mai mare angajator din Sebeş, Holzindustrie Schweighofer, se situează pe locul al zecelea în topul angajatorilor din judeţul Alba, firma din Austria având în prezent peste 800 de contracte de muncă active. În anul 2012, Holzindustrie a avut o cifră de afaceri de 1.817 milioane de lei şi un profit net de 401 milioane de lei. Alte firme importante din municipiul Sebeş, ca număr de angajaţi, sunt Kronospan – cu 480 de salariaţi, Pehart Tec – cu 369 de salariaţi, Savini Due şi Ciatti HT. Fabricile de prelucrare a lemnului Holzindustrie Schweighofer şi Kronospan Sebeş sunt cei mai mari investitori austrieci din regiune, la care în ultimii ani şi-au găsit un loc de muncă peste 1.000 de cetăţeni din întreg judeţul, nu doar din Sebeş.

Mai amintim că activitatea economică din municipiul Sebeş – unde şomajul ajunge la aproape 3 la sută, contrastează cu cea din judeţul Alba, unde rata şomajului se apropie de 10 la sută. Trebuie să spunem că municipiul Sebeş a devenit cunoscut în ţară, dar şi peste hotare, datorită investiţiilor autohtone. Un exemplu în acest sens este renumita fabrică de îngheţată Alpin 57 Lux, Pehart Tec Petreşti – o modernă fabrică de hârtie, dar şi fabrica de bere Albacher, deţinută de Romaqua Grup. De curând, municipiul Sebeş e tranzitat de tronsonul de autostradă Orăştie – Sibiu, ceea ce, cu siguranţă, în următoarea perioadă, va determina şi alţi investitori să aleagă această zonă pentru derularea unor investiţii.

Facebook 

Cu investiţii de peste un miliard de euro, Sebeşul – un oraş fără şomeri
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.