sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Administrație » Cu încuviințarea consilierilor locali, Primăria Sebeş a achiziţionat imobilul-monument istoric Casa Weber cu aproape 300.000 de euro

Cu încuviințarea consilierilor locali, Primăria Sebeş a achiziţionat imobilul-monument istoric Casa Weber cu aproape 300.000 de euro

Publicat în 24.12.2018 la ora 11:41

Consilierii locali din Sebeș și-au dat acordul pentru cumpărarea, din bugetul propriu al municipiului, a unui imobil istoric aflat în centrul orașului.

Este vorba despre Casa Weber, construită în secolele XVII – XVIII. Imobilul, situat pe Bulevardul Lucian Blaga, a fost scos la vânzare de CEC Bank, iar municipiul Sebeș și-a exercitat dreptul de preempțiune după ce Consiliul Județean Alba nu s-a arătat interesat de achiziționarea casei. Prețul de vânzare-cumpărare, stabilit în urma unei expertize imobiliare, este de 294.549 de euro.

”Am dorit achiziționarea clădirii-monument istoric pentru a deveni parte integrantă din proiectul mai amplu de punere în valoare a zonei centrale”, au precizat reprezentanții municipiului Sebeș. Imobilul are o suprafață construită de 755 mp și este compus din subsol, parter și etaj. La subsol se găsesc 4 pivnițe, la parter – 14 camere iar la etaj – 16 camere.

I.P.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.