Rămâi conectat

Administrație

Corpul principal de clădire al Liceului cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” a fost reabilitat

sebesinfo.ro

Publicat

în

Corpul principal de clădire aparținând Liceului cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” a fost reabilitat prin intermediul unei finanțări nerambursabile obținute de Primăria Municipiului Sebeș pentru un proiect integrat, din care fac parte patru instituții de învățământ.

În plus, au fost asigurate și fonduri de la bugetul local pentru asigurarea cofinanțării și pentru susținerea tuturor lucrărilor și dotărilor necesare. Astfel, a fost refăcut acoperișul, s-a înlocuit luminatorul, au fost desfăcute și refăcute tencuielile interioare, s-a montat parchet nou, pe holuri a fost montată gresie, au fost înlocuite ușile interioare, s-au montat tavane casetate. Sălile de clasă beneficiază de jaluzele noi. A fost refăcută întreaga instalație electrică, fiind montat și un sistem de supraveghere video. Clădirea beneficiază și de instalație de detecție la incendiu. A fost reabilitată fațada exterioară, s-au reparat balcoanele și s-a recondiționat ușa principală de acces. Curtea este nou pavată, a fost împrejmuit terenul de sport care beneficiază de iluminat nocturn.

Vor urma noi lucrări la corpul de clădire E.

Totalul sumelor alocate Liceului cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” se ridică la 4,5 milioane lei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Administrație

Fosta „Baie Populară” din Sebeș va fi transformată în centru multifuncțional

sebesinfo.ro

Publicat

în

„Baia populară” va deveni centru multifuncțional prin intermediul unei finanțări nerambursabile de 6.6 milioane lei obținute de Primăria Municipiului Sebeș în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020.

În urmă cu câteva zile, a fost predat amplasamentul și au avut loc primele intervenții. Având în vedere degradarea avansată pe care o prezintă clădirea, a fost realizată o expertiză tehnică, iar echipa de proiect coordonată de arhitectul sebeșean Mirel Drăgan a propus realizarea unor intervenții asupra sitului, care se împart în etape de demolare, de reconstrucție și de adiție.

Va rezulta un complex multifuncțional care poate găzdui o bibliotecă, spații expoziționale, spații pentru diverse activități ale comunității (fie ele social-recreative, activități culturale, educative, de formare etc.) de care să se bucure atât tinerii, populația activă, cât și seniorii Sebeșului. Accesul pietonal principal se va realiza din strada Mihai Viteazu, un acces secundar fiind proiectat din strada Peneș Curcanul.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Dorin Nistor: „Cetățenii Sebeșului se vor putea bucura așa cum se cuvine de Sărbătorile de Iarnă”

sebesinfo.ro

Publicat

în

Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor, în cadrul unei emisiuni la Radio Unirea FM, a anunțat faptul că cetățenii din municipiu se vor putea bucura cum se cuvine de sărbători, urmând să se realizeze iluminatul stradal, patinoarul, dar și concerte dedicate celor mici.

„Primăria Municipiului Sebeș are banii necesari să organizeze evenimentele de iarnă din acest an.

Anul acesta nu va fi nimic opulent, nu vom face o revoluție pe linia aceasta, în sensul că vom păstra un climat de normalitate, dar da.

Vom avea iluminat stradal, vom avea și patinoar, vom avea evenimente dedicate copiilor, zona de colindă, vom avea și un concert de Crăciun.

De asemenea, în 25, luna aceasta (n.r. – noiembrie), ne găsiți la Centrul Cultural, o să avem și un film, „Libertate”.

Am încercat să venim cu teatru, film, concerte, cumva să ținem viața aceasta culturală activă.

Moșul va ajunge în școli, la fiecare copil din Sebeș, și vrem să promovăm ideea aceasta de sărbători și, până la urmă, de gest, pentru că luna decembrie este o lună a cadourilor, este o lună în care avem sărbători și religioase și sfârșitul de an și pentru noi există o tradiție, pentru noi românii, cu siguranță și la Sebeș o vom respecta”, a explicat primarul Dorin Nistor.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Fostul viceprimar al Municipiului Sebeș, Adrian Bogdan a pierdut definitiv procesul în care cerea anularea HCL prin care a fost demis din funcție

sebesinfo.ro

Publicat

în

Fostul Viceprimar al municipiului Sebeș, Adrian Bogdan a pierdut definitiv procesul în care solicita anularea celor două hotărâri prin care a fost demis din funcție. Acesta a fost de asemenea obligat la plata cheltuielilor de judecată.

„Respinge ca nefondat recursul formulat de BOGDAN ADRIAN (cu domiciliul), împotriva Sentinței administrative nr. 268/CAF/10.05.2022 pronunțate de Tribunalul Alba, în dosarul nr. 3829/107/2021.

Obligă recurentul BOGDAN ADRIAN la plata în favoarea intimatului-pârât CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI SEBEȘ a sumei de 9.520 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată în recurs.

Definitivă.”, s-a pronunțat Curtea de Apel Târgu Mureș. Fondul s-a judecat la Tribunalul Alba, iar în recurs dosarul a fost strămutat la Curtea de Apel Târgu Mureș.

Reamintim că Adrian Bogdan a fost revocat din funcție pe data de 16 iunie 2021, în urma votului dat de consilierii locali ai orașului, în cadrul ședinței extraordinare.

Lui Bogdan i s-au reproşat „îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor” care i-au fost delegate pentru realizarea documentaţiei pentru procedura de atribuire a serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate în Municipiul Sebeş.

„Ţinând cont de faptul că în data de 01.10.2021 expiră contractul nr. 65/14.09.2015 de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate şi având în vedere că nu s-a întreprins niciun demers de prelungire a respectivului contract, Municipiul Sebeş se află în pericol ca după data de 01.10.2021 să nu aibă asigurat acest serviciu. Având în vedere importanţa serviciului de transport public local pentru întreaga comunitate, pentru miile de cetăţeni ai Sebeşului care folosesc transportul în comun şi pentru mediul economic, neîndeplinirea atribuţiilor delegate pune în pericol desfăşurarea unui serviciu public obligatoriu, respectiv a transportului public local de persoane în Municipiul Sebeş”, se arată în document.

De asemenea, i se mai reproşează modul în care a condus Direcţia de Asistenţă Socială dar şi că „nu şi-a îndeplinit obligaţia legală de a anunţa la începutul şedinţelor Consiliului Local al Municipiului Sebeş interesul personal pe care îl avea la adoptarea hotărârilor referitoare la bugetul, organizarea, statul de funcţii, retribuirea salariaţilor Ocolului Silvic Sebeş R.A., instituţie în cadrul căreia activează ca angajat un membru al familiei sale, în fapt soţia domnului Bogdan Adrian, doamna Bogdan Loredana”.

Viceprimarul municipiului Sebeş, Adrian Bogdan, a răspuns acestor acuzaţii, într-o postare pe Facebook cu titlul „Adevărul ne va face liberi! E drept, poate nu pe toţi”.

„Cred că am tăcut destul şi am înghiţit prea multe. Totul ţine de un bun simţ, pe care eu încă nu l-am pierdut, dar şi de dorinţa de a construi împreună ce am promis locuitorilor din Sebeş. Înţeleg că, acest lucru nu mai este dorit de domnul primar Dorin Nistor şi vom vedea dacă visul lui va fi şi voinţa PNL Sebeş! Fără a mă disculpa în vreun fel în faţa glumelor folosite pe post de acuzaţii, pe care posibil viitorul meu fost coleg mi le aduce, ţin doar să punctez mici detalii. Pentru unii vor conta, pentru cei mai mulţi vor ridica un semn de întrebare, iar pe dl Nistor Dorin îl va umple de ridicol, de la un capăt la altul al expunerii motivelor sale pentru care mă vrea plecat din Primăria Municipiului Sebeş. Şi poate chiar şi din localitatea în care eu chiar trăiesc, spre deosebire de domnia sa”, a scris Bogdan.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes