sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Copii din Pianu nu vor mai fi nevoiți să parcurgă kilometrii întregi pentru a ajunge la școală

Copii din Pianu nu vor mai fi nevoiți să parcurgă kilometrii întregi pentru a ajunge la școală

Publicat în 14.01.2016 la ora 15:34

primaria-pianuO masă caldă, găzduire pe timpul nopții şi ajutor ca să îşi facă temele, este soluţia pe care a găsit-o Primăria din Pianu pentru a preveni abandonul şcolar.

Primarul Marin Petruse a declarat pentru Unirea FM că administrația a accesat fonduri europene pentru a construi un internat și un centru de zi, pentru elevii care, mai ales pe timpul iernii, nu pot ajunge la școală pentru că au distanțe mari de parcurs. Primarul Marin Petruse a precizat că elevii au de parcurs între 5 și 15 km pentru a putea ajunge la școală, iar drumurile, mai ales în sezonul rece, nu sunt deloc practicabile, nici măcar la pas.

La ora actuală în internat rămân peste noapte 35 de copii iar numărul beneficiarilor centrului de zi se ridică la aproape 60. Centrul de zi, care a costat 500.000 de lei, a fost construit din fonduri europene iar internatul funcționează de mai mulți ani și a suportat mai multe renovări și dotări de-a lungul timpului, din bani proveniți de la Fondul Român de Dezvoltare Socială.

Marin Petruse, primar Pianu, a mai declarat pentru Unirea FM că în zonă se mai practică transhumanţa, iar copii termină şcoala mai devreme şi o încep cu două săptămâni mai târziu, pentru că pe timpul verii stau alături de părinţi la munte, unde sunt duse turmele.

Facebook 

Copii din Pianu nu vor mai fi nevoiți să parcurgă kilometrii întregi pentru a ajunge la școală
4.5 (90%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.