sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Constructorul italian „Pizzaroti” a deplasat primele utilaje în zona nodului rutier de la Sebeș, care va face legatura între Autostrăzile A10 și A1

Constructorul italian „Pizzaroti” a deplasat primele utilaje în zona nodului rutier de la Sebeș, care va face legatura între Autostrăzile A10 și A1

Publicat în 24.02.2018 la ora 14:32

Pe Autostrada A10, Sebeș-Turda, în zona nodului rutier Sebeș, au început, chiar dacă timid deocamdată din cauza lapoviței, primele lucrări. Sambătă, 24 februarie 2018, constructorul a deplasat în teren și primele utilaje.

După ce în timpul săptămânii antreprenorul a executat lucrările de trasare în zona nodului rutier Sebeș, sâmbătă dimineața, primele utilaje își făceau deja simțită prezența în teren. Primele lucrări care vor fi executate sunt 2 bretele mici, pe o singură bandă pe sens, care vor lega A10 de drumul național și care se vor înțepa în cele două sensuri giratorii existente.

Nodul rutier Sebeș va avea în total 6 bretele: 4 vor avea câte două benzi pe sens și vor face legătura cu A1 Sibiu-Deva, iar 2 vor asigura legătura dintre A10 și drumul național.

Reamintim că Ministerul Transporturilor a emis vineri, 16 februarie, Autorizaţia de Construire pentru Nodul Sebeş de pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeş – Turda, construit de către firma italiană Impresa Pizzarotti.

Lucrările vizate de acest document sunt evaluate la 75,6 de milioane de lei şi urmează a fi executate într-o perioadă de 18 luni.

Contractul pentru proiectarea şi construirea celor 17 kilometri ai primului lot din Autostrada Sebeş – Turda a fost atribuit în 2014 Asocierii Impresa Pizzarotti & C SPA Pomponio Constructii SRL.

Valoarea contractului este de 541,7 milioane de lei, iar termenul iniţial de finalizare a lucrărilor era octombrie 2016. Un element extrem de important îl reprezintă existența unei documentații de exproprieri suplimentare pentru nodul Sebeș pe circuit, în stadiu incipient (vreo 5 hectare de teren). Din experiența ultimului an, ar putea dura câteva luni bune până să treacă de guvern și mă aștept de la Pizzarotti să se agațe de acest aspect.

Constructorul italian „Pizzaroti” a deplasat primele utilaje în zona nodului rutier de la Sebeș, care va face legatura între Autostrăzile A10 și A1
4 (80%) 4 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.