Rămâi conectat

Administrație

Consiliul Local al Municipiului Sebeș, ședință de îndată 3 aprilie 2019

sebesinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local al Municipiului Sebeș a fost convocat, în data de 3 aprilie 2019, la ora 16.30, în ședință publică de îndată, găzduită de sala festivă a Colegiului Național „Lucian Blaga” Sebeș.

Pe ordinea de zi s-a aflat proiectul de hotărâre privind revocarea HCL nr. 61/2019 și aprobarea încheierii prin licitație publică deschisă a unor terenuri – pajiști permanente cu destinația pășunat sau cosit (licitaţia publică deschisă cu strigare va avea loc în data de 25.04.2019, ora 10.00, la  sediul Primăriei Sebeș din Parcul Arini nr. 1); proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației P.U.Z. și a R.L.U. proiect nr. 9/2018 Plan Urbanistic Zonal Construire hală producție, depozitare și spații administrative, împrejmuire, amenajări exterioare, anexe și branșament, extravilan Municipiul Sebeș, jud. Alba, beneficiar SC Sapi Real Estate Srl; proiectul de hotărâre privind aprobarea achiziționării de servicii de asistență juridică, de apărare și reprezentare a intereselor U.A.T. Municipiul Sebeș în litigiul ce formează obiectul dosarului nr. 173/57/2019, aflat pe rolul Curții de Apel Alba. Consilierii locali au decis amânarea ultimului proiect. Termenul de chemare în judecată este 15 aprilie 2019, conform citației emise de Curtea de Apel Alba Iulia, în data de 2 aprilie 2019.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Administrație

Primăria Sebeș va moderniza 6 străzi din Municipiu, prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”

sebesinfo.ro

Publicat

în

Primăria Municipiului Sebeș a lansat licitația publică pentru modernizarea străzilor Oituz, Doinei, Moților, Cloșca, Alunului și Depozitelor.

Lucrările de modernizare includ: partea carosabilă, trotuare pietonale, accese la proprietăți, parcări, spații verzi, amenajarea intersecțiilor și racordurilor cu străzile laterale, asigurarea colectării și evacuării apelor pluviale, lucrări de siguranță rutieră.

Valoarea totală a investițiilor este de circa 16 milioane lei, din care 8,4 milioane lei reprezintă o finanțare nerambursabilă obținută prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, accesat cu succes de Primăria Municipiului Sebeș.

Punerea în practică a lucrărilor va deschide posibilități noi pentru dezvoltarea activităților economice în zonele menționate și va contribui la îmbunătățirea condițiilor de mediu, prin eliminarea surselor de praf și noroi generate de străzile neasfaltate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Liceul viitorului de la Sebeș: Un colos de sticlă cu o arhitectură deosebită și tehnologii de ultimă generație

sebesinfo.ro

Publicat

în

Proiect unic în România, liceul tehnologic construit de Primăria Municipiului Sebeș se apropie cu pași siguri de momentul întâlnirii cu tinerii care vor opta pentru învățământul dual.

Echipele de constructori fac ultimele retușuri, în timp ce sălile de clasă și laboratoarele sunt utilate cu cele mai moderne echipamente care vor asigura un act educațional de înaltă calitate. Spațiile impresionează prin arhitectura modernă, lumina intră generos prin pereții înalți din sticlă accesorizați cu elemente decorative în culori armonioase. Instalații speciale filtrează aerul în fiecare încăpere, senzorii gestionează eficient consumul energetic, tablele interactive rulează softuri educaționale, iar acoperișul oferă o panoramă unică a orașului și găzduiește un sistem generos de panouri solare.

„Proiectul a devenit realitate grație unei finanțări nerambursabile de peste 27 milioane de lei, pe care am accesat-o cu sprijinul echipei din primărie, prin POR 2014-2020, dublate de susținerea de la bugetul local. De investiție vor beneficia aproape 1000 de elevi”, a transmis primarul municipiului Sebeș, Dorin Nistor.

Obiectivul din Sebeș a fost vizitat luni, 11 martie 2024, de ministrul educației, Ligia Deca și de oficialitățile județene.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Grădinița cu Program Prelungit Petrești, inaugurată după un amplu proiect de renovare

sebesinfo.ro

Publicat

în

Primăvara a poposit cu toate culorile ei la Grădinița cu Program Prelungit Petrești. Micii săi beneficiari au fost primiți luni, 4 martie 2024, într-o clădire renovată cu dotări de ultimă generație potrivite pentru învățământul preșcolar.

Extinderea și modernizarea Grădiniței cu Program Prelungit Petrești a presupus mărirea capacității grădiniței și îmbunătățirea considerabilă a condițiilor pentru copii și cadrele didactice.

Principalele lucrări care au fost realizate sunt: extinderea spațiilor de învățământ de la 285 la 431 de metri pătrați, lucrări de recompartimentare și reparații, refacerea instalațiilor termice, electrice și sanitare, realizarea unei termoizolații pe toată anvelopa clădirii extinse, realizarea acoperișului de terasă înverzit și a luminatoarelor aferente, montarea tâmplăriei exterioare și interioare, refacerea pardoselilor și a finisajelor în interiorul și exteriorul întregii clădiri existente, amenajarea zonei verzi pe suprafața adiacentă, realizarea accesului secundar pe partea sudică a construcției existente compusă din scară și rampă din beton armat, placate cu gresie antiderapantă, realizarea unor noi scări de acces și a unei rampe pentru persoanele cu dizabilități (conform normelor în vigoare), modernizarea bucătăriei unde se prepară hrana pentru copii, dotarea cu mobilier și echipamente moderne (băncuțe, dulapuri, mobilier, echipamente pentru învățare și joacă).

Valoarea totală a investiției s-a ridicat la 1.963.436,33 lei din care 1.230.000 lei au fost asigurați printr-o finanțare europeană nerambursabilă în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, iar diferența o reprezintă contribuția din bugetul local al Municipiului Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes