sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Administrație » Consilierul local Romică Dragosin cere înfințarea unui serviciu specializat în cadrul Primăriei Sebeș, care să se ocupe de achiziții și investiții în școlile din oraș

Consilierul local Romică Dragosin cere înfințarea unui serviciu specializat în cadrul Primăriei Sebeș, care să se ocupe de achiziții și investiții în școlile din oraș

Publicat în 25.09.2017 la ora 15:09

Un consilier local din Sebeș susține că directorul, secretarul și contabilul unei instituții de învățământ nu se pot descurca cu Legea achizițiilor publice și ar trebui ca aceste servicii să fie oferite de primărie.

Romică Dragosin, consilier în Sebeș, nu este de acord ca primăria să livreze sume importante de bani în conturile școlilor, iar managerii acestora să gestioneze investițiile de la A, la Z, ci susține că achizițiile pentru școli ar trebui să fie făcute de oameni ai primăriei.

”Când am candidat și mi-am lansat oferta electorală am spus că cunosc zona asta a școlilor. Foarte greu, în școli au oameni pregătiți pentru achiziții, hai să facem un serviciu specializat în cadrul primăriei (…) nu e de vină primarul, dar trebuie să găsim oameni specialiști. Cei de la școli au și ei un contabil, o secretară și un director. Ei nu sunt în stare să facă achiziții foarte mari de investiții și am propus de atunci să facem un birou specializat sau altceva prin care să-i ajutăm pe cei de la școli. Bugetul pentru investiții vine tot de la primărie, de ce să-i punem pe ei să le dăm lor banii în cont și ei să răspundă de investiții pentru că ei nu sunt în stare să respecte efectiv legea achizițiilor publice care spune că trebuie să ai un om pregătit pentru achiziții publice. Contabilul nu poate să facă el că trebuie să semneze contracte”, a spus, luni, Romică Dragosin, la Radio Unirea FM.

El susține că cei de la școli se descurcă ”greu pe zona de achiziții”.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.