sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Administrație » Consilierul local al municipiului Sebeș, Radu Cristian, propune un proiect de reducere a poluării în zonă

Consilierul local al municipiului Sebeș, Radu Cristian, propune un proiect de reducere a poluării în zonă

Publicat în 21.12.2017 la ora 15:25

Consilierul local al municipiului Sebeș, Radu Cristian, propune un proiect de reducere a poluării în zonă.

Până la finele lunii februarie a anului viitor, Radu Cristian, consilier local PRU al municipiului Sebeș, vrea să propună un important proiect de hotărâre pe tema protecției mediului. Până atunci, la Sebeș vor avea loc întâlniri cu cetățenii municipiului și cu reprezentanți ai societăților comerciale din zonă, astfel ca atunci când va fi supus dezbaterii publice documentul să fie cât mai bine structurat, urmând ca apoi să se regăsească pe ordinea de zi a Consiliului Local Sebeș.

La art.1 al proiectului se propune înființarea ”Compartimentului de protecția mediului și ecologie urbană”, prin desprinderea din „Compartimentul de protecția mediului, control comercial, managementul calității, U.L.M.”  și angajarea a doi specialiști cu studii superioare în domeniul protecției mediului și ecologiei urbane, care vor desfășura activități specifice protecției mediul la nivelul municipiului Sebeș, în termen de un an de la adoptarea hotărârii.

Art. 2 prevede aprobarea achiziționării unui laborator pentru analize de mediu, echipat cu analizoare pentru toate tipurile de poluanți identificați până în prezent în mediul ambiant al municipiului Sebeș, care rezultă din activitățile de producție cu un grad ridicat de poluare, în termen de un an de la data adoptării hotărârii. În perioada monitorizărilor, la solicitarea unor ONG-uri sau a unor cetățeni, se va permite participarea lor la efectuarea măsurătorilor, iar rezultatele vor fi afișate pe site-ul primăriei.

La art. 3 se aprobă măsurile obligatorii pentru protecția mediului și sănătății locuitorilor din municipiu, care trebuie luate de societățile cu autorizații de mediu sau autorizații integrate de mediu sau care urmează să fie titulari de activități cu impact semnificativ asupra mediului și/sau cu posibil impact semnificativ asupra mediului, titulari de activități care fac obiectul procedurilor de reglementare din punct de vedere al protecției mediului, care poluează cu poluanți cancerigeni sau de altă natură ori ce au efecte negative asupra omului sau desfășoară activități industriale care pot provoca accidente cu risc major.

Se dorește îmbunătățirea performanţelor tehnologice în vederea reducerii emisiilor de poluanți în atmosferă, monitorizarea permanentă a surselor de emisii cu grad ridicat de poluare, periculoase pentru starea de sănătate a omului, în termen de maxim 2 ani de la adoptarea hotărârii. Agenții economici trebuie să prezinte un program de reducere a emisiilor poluante, potrivit directivelor UE. Firmele din Sebeș trebuie să se încadreze în valorile limită impuse de lege privind nivelul de zgomot (ziua – 55 dB, noaptea, între orele 23.00-7.00 – 45 dB) și să-și achiziționeze un sonometru care să fie autorizat și acreditat.

Proiectul prevede interzicerea aprobării de investiții în municipiul Sebeș, cu impact semnificativ asupra mediului și/sau cu posibil impact semnificativ asupra mediului, care conduc la obiective generatoare de poluare prin noxe, mirosuri, poluanți, cu efect cancerigen asupra omului, zgomot etc. Totodată, nu se vor mai autoriza activităţi ce produc substanțe clasificate de OMS ca fiind cu potențial cancerigen asupra omului.

La eliberarea certificatelor de urbanism se va specifica obligatoriu, de către primărie, respectarea condiţiilor din această hotărâre. Cetățenii municipiului Sebeș, care vor să susțină acest proiect, sunt așteptați de consilierul local al municipiului Sebeș, Radu Cristian, să vină cu soluții pentru completarea documentului.

Comentarii

Un Comentariu la Consilierul local al municipiului Sebeș, Radu Cristian, propune un proiect de reducere a poluării în zonă

  1. zoro Răspunde

    22.12.2017 la 14:46

    Saracul dar chiar e dus cu pluta,doamne fereste pe toata lumea!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.