sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Administrație » Consilierii locali din Sebeș au salvat prin votul de astăzi investiția de 120 de milioane de euro a concernului ZEWA la Petrești

Consilierii locali din Sebeș au salvat prin votul de astăzi investiția de 120 de milioane de euro a concernului ZEWA la Petrești

Publicat în 08.10.2013 la ora 17:38

consiliul-local-sebes-vot-zewaEșecurile repetate înregistrate de Consiliul Local din municipiul Sebeș privind vânzarea terenului în suprafață de 35.000 de metri pătrați, situat lângă fabrica de hârtie Petrești, în vederea realizării aici a unei investiții de 120 de milioane de euro a grupului suedez Svenska Cellulosa Aktiebolaget (SCA), au luat sfârșit.

Astăzi, 15 dintre cei 17 consilieri locali prezenți la ședința extrordinară, convocată la cererea liberalului Radu Cristian, au votat pentru adoptarea proiectului de hotărâre prin care:

La art. 1 ”se aprobă vânzarea, prin licitație publică deschisă” a terenului de 3,5 hectare din apropierea fabricii “Pehart”, aflat în domeniul privat al municipiului, pe strada Energiei.

La art. 2 se aprobă Caietul de sarcini și forma antecontractului de vânzare-cumpărare.

La art. 3 se aprobă componbența comisiei de licitație formată din: Ioan Boca (pre;edinte), Daniela Antonescu (membru), Gheorghe Barbu (membru), Radu Cristian (consilier local) și Viorel Muntean (consilier local).

Potrivit art. 4, “de ducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri răspund: Primarul Municipiului Sebeș”, aparatul de specialitate al primăriri și comisia de licitație nominalizată mai sus.

Consilierul PDL Dorin Nistor, unul dintre cei care la şedinţa din urmă cu o săptămână s-a abţinut de la vot, iar proiectul a fost respins, situație ce a provocat un nou scandal politic la nivelul CL Sebeș, a ridicat astăzi mâna sus, contribuind la adoptarea actului normativ. Nu înainte însă de a oferi tuturor celor prezenți o scrisoare prin care mulțumește, cu ironie, primarului, colegilor consilieri, dar mai ales celor care au inițiat convocarea ședinței extraordinare, că au înțeles din solicitările sale scrise și verbale, în a aduce îmunătățiri asupra proiectului de astăzi cu privire la anumite aspecte.

Solicitarea pentru convocarea şedinţei extraordinare de marţi de la Sebeş a fost semnată, pe lângă iniţiatorul Cristian Radu, de consilierii USL Gligor Stancu (PNL), Ioan Rodean (PNL), Constantin Ispir (PSD), Vasile Spătariu (PSD) şi Paraschiva Nistor (PSD) şi consilierul independent Dan Sebastian Frăţilă.

Decizia luată astăzi de consilierii locali este foarte importantă pentru locuitorii din Sebeș, fiind vorba de o investiţie de peste 120 de milioane de euro în următorii 2 ani şi crearea a peste 100 de noi locuri de muncă.

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.