sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Conferință pe tema filosofiei blagiene susținută, în cadrul Festivalului Internațional „Lucian Blaga” de la Sebeș, de academicianul Alexandru Surdu

Conferință pe tema filosofiei blagiene susținută, în cadrul Festivalului Internațional „Lucian Blaga” de la Sebeș, de academicianul Alexandru Surdu

Publicat în 12.05.2018 la ora 20:17

Ziua de sâmbătă a Festivalului Internaţional ,,Lucian Blaga” de la Sebeș a debutat cu o cafenea literarã, în cadrul cãreia academicianul Alexandru Surdu, vicepreședintele Academiei Române, a susținut o conferință de excepție pe tema filosofiei blagiene.

Orator inegalabil, academicianul Alexandru Surdu a impresionat asistența prin profunzimea abordării, propunând o incursie în galeria personalităților remarcabile ale națiunii române, cu trimiteri permanente spre sistemul de creație blagian.

Excelenţa sa, domnului academician Alexandru Surdu, preşedintele Secţiei de Filosofie, Teologie, Psihologie şi Pedagogie a Academiei Române, un prieten drag şi susţinãtor al Festivalului Internaţional ,,Lucian Blaga” Sebeş, este, începând de acum și cetățean de onoare al Municipiului Sebeș.

Personalitate marcantã a culturii româneşti şi europene, domnia sa, prin direcţiile de cercetare abordate, continuã linia de gândire a marelui filosof Lucian Blaga şi asigurã, totodatã, prin latura didacticã, perpetuarea acesteia în rândul tinerei generaţii de cercetãtori.

Prezent în mai multe rânduri la Sebeş, legat afectiv de opera blagianã, domnului academician Alexandru Surdu îi datorãm o serie de lucrãri şi proiecte de cercetare care au ca punct de interes viaţa şi activitatea filosofului Lucian Blaga.

Facebook 

Conferință pe tema filosofiei blagiene susținută, în cadrul Festivalului Internațional „Lucian Blaga” de la Sebeș, de academicianul Alexandru Surdu
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.