sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Conferință de presă presărată cu momente de poezie și filozofie, în prefața celei de-a 37-a ediții a Festivalului Internaţional „Lucian Blaga” de la Sebeș

Conferință de presă presărată cu momente de poezie și filozofie, în prefața celei de-a 37-a ediții a Festivalului Internaţional „Lucian Blaga” de la Sebeș

Publicat în 04.05.2017 la ora 22:14
   

Astăzi, la Sebeş a avut loc prefaţa Festivalului Internaţional „Lucian Blaga”, care a debutat cu lansarea vinului Muhlbach, vinul oficial al Festivalului şi al Municipiului Sebeş.

La conferinţa de presă care a precedat lansării, au participat primarul oraşului Dorin Nistor, directorul Centrului Cultural „Lucian Blaga”, profesorul universitar dr. Eugeniu Nistor, un om care a fost mereu aproape de festival şi nu în ultimul rând Florin Coşuleţ, cel care dă „sarea şi piperul” festivalului, venind cu un program cât mai vast şi cu o arie de acoperire pentru toţi, de la cei mai mici până la cei mai experimentaţi.

„În marea lui trecere, Sebeşul are multe poveşti frumoase şi una dintre cele mai frumoase este Lucian Blaga. Acest lucru ne obligă pe noi, administraţia locală să fim atenţi la acest eveniment şi să îl ducem mai departe. Consider că Lucian Blaga, prin operele sale trăieşte, el ne reprezintă pe toţi, este un exemplu pentru toate generaţiile ce vor urma”, a spus Dorin Nistor.

Festivalul se va desfăşura pe parcursul a trei zile cu evenimente deosebite, conferinţe şi lansări de carte.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.