sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Condamnare de 2 ani și 6 luni de închisoare su suspendare pentru un tânăr din Sebeș, acuzat de trafic de droguri

Condamnare de 2 ani și 6 luni de închisoare su suspendare pentru un tânăr din Sebeș, acuzat de trafic de droguri

Publicat în 21.06.2017 la ora 9:32

Un tânăr din Sebeș, implicat într-un dosar de trafic de droguri, a fost condamnat definitiv, de către Curtea de Apel Alba Iulia, la o pedeapsa de 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare.

Silviu Pleșa a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorul din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia. Decizia definitivă a fost pronunțată în 15 iunie 2017. Instanța a admis apelul Parchetului și a dispus majorarea pedepsei complementare la care a fost condamnat inițial, de la 1 an, la 2 ani.

”Dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul Pleța Silviu, în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul Naţional de Date Genetice şi Judiciare. Dispune distrugerea cantității de 109,4 g fragmente vegetale confiscate de la inculpat”, se afirmă în minuta sentinței. Tânărul a fost condmanat la 1 an și 6 luni pentru deținere de droguri de risc fără drept, respectiv 2 ani pentru intruducere în țară de droguri de risc fără drept. În final, prin contopiere, a rezultat pedeapsa de 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o perioadă de 4 ani.

Tânărul a fost cercetat de procurorii DIICOT Alba Iulia într-un dosar de trafic de droguri deschis în 2015, alături de alți trei inculpați: Mihai Alexandru Mârza (patronul fostului bar ”Habitat”, actualul ”Studio”, din Șanțurile Cetății Alba Carolina), Matei Coman și Marin Boar, ultimul din Daia Română. Aceștia au fost reţinuţi în data de 3 octombrie 2015, iar instanța de judecată a descis plasarea în arest la domiciliu a primilor trei inculpați, în timp ce Silviu Pleşa a fost pus sub control judiciar.

Marin Boar a recunoscut și el faptele și a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției. Decizia în cazul acestuia a fost pronunțată în 15 mai 2017, la Tribunalul Alba, fiind condamnat la 1 an și 9 luni de închisoare cu suspendare pentru deținere de droguri. Ceilalți doi inculpați nu au recunoscut infarcțiunile de care sunt acuzați și vor fi judecați în procedura normală.

Facebook 

Condamnare de 2 ani și 6 luni de închisoare su suspendare pentru un tânăr din Sebeș, acuzat de trafic de droguri
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.