sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Concursul „Lăudaţi pe Domnul!”, corul de călugări de la Mănăstirea Oaşa, câştigător al etapei mitropolitane

Concursul „Lăudaţi pe Domnul!”, corul de călugări de la Mănăstirea Oaşa, câştigător al etapei mitropolitane

Publicat în 18.10.2015 la ora 11:30

choir monks from oasa monasteryLa Sibiu, la Catedrala mitropolitană, a avut loc recent o nouă etapă a concursului „Lăudaţi pe Domnul!”, la care au participat reprezentanţii eparhiilor Mitropoliei Ardealului.

Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa Înaltprea­sfinţitului Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului şi a desemnat reprezentanţii Mitropoliei Ardealului la etapa naţională a concursului. La etapa mitropolitană au participat trei coruri monahale, ele reprezentând Arhiepiscopia Sibiului, Arhiepiscopia Alba Iuliei şi Episcopia Oradiei. Din partea Arhiepiscopiei Alba Iulia a luat parte la concurs Corul de călugări de la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din Oaşa, care s-a remarcat printr-o interpretare de excepţie, prin dificultatea partiturilor alese, din repertoriul de tradiţie bizantină, atonită. De altfel, deosebita interpretare a corului Mănăstirii Oaşa a fost apreciată de juriu ca fiind cea mai bună şi astfel călugării din Arhiepiscopia Alba Iuliei au fost câştigătorii acestei etape a concursului. Ei vor reprezenta Mitropolia Ardealului la faza naţională care va avea loc marţi, 27 octombrie, la Sala Radio din Bucureşti. În timpul desfăşurării etapei mitropolitane a concursului, participanţii s-au bucurat de binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Laurenţiu şi a Prea­sfinţitului Părinte Ilarion Făgărăşanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

A. D. T.

Facebook 

Concursul „Lăudaţi pe Domnul!”, corul de călugări de la Mănăstirea Oaşa, câştigător al etapei mitropolitane
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.