sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Concert de colinde şi o scenetă despre Naşterea Domnului pregătite de copiii ocrotiţi în cadrul Aşezământului Social „Sfântul Gheorghe” din Sebeş

Concert de colinde şi o scenetă despre Naşterea Domnului pregătite de copiii ocrotiţi în cadrul Aşezământului Social „Sfântul Gheorghe” din Sebeş

Publicat în 19.12.2013 la ora 18:38

Asezamant-social-Filantropia-Sebes-serbare-CraciunCopiii ocrotiţi în cadrul Aşezământului Social „Sfântul Gheorghe” din municipiul Sebeş au pregătit cu ocazia Sărbătorilor de Crăciun un concert de colinde şi o scenetă despre Naşterea Domnului.

Serbarea de Crăciun a avut loc marţi, 17 decembrie, în Biserica Ortodoxă „Sfântul Ioan Botezătorul” din cartierul „Mihail Kogălniceanu” din Sebeş şi la ea au participat atât copiii din cadrul Centrului Educaţional cât şi cei din Casa de tip familial. „Cei 12 copii din Casa de Tip Familial şi cei 25 de copii din cadrul Centrului Educaţional au recitat poezii, au colindat şi au jucat rolul magilor binevestind naşterea Domnului Iisus. La eveniment au luat parte părinţii, bunicii, beneficiarii Serviciului socio – medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice şi ai Serviciului socio – medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor cu handicap, autorităţi locale şi judeţene.

Mulţumim pe această cale celor care s-au împărtăşit împreună cu noi de vestea  Naşterii Domnului” a precizat părintele Gheorghe Marin, preşedintele Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – Filiala Sebeş.

Potrivit Biroului de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, “aşezământul social „Sfântul Gheorghe” din Sebeş funcţionează în cadrul reţelei Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – Filiala Sebeş cu 6 module sociale acreditate pentru 120 de beneficiari respectiv: casă de tip familial, centru educaţional, serviciu socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice şi a celor cu handicap, cantină socială şi un atelier protejat pentru persoane cu handicap. În cadrul casei de tip familial sunt ocrotiţi în prezent 12 copii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 17 ani, aflaţi în dificultate, iar centrul educaţional are ca scop prevenirea abandonului şcolar şi familial pentru 25 de copii din municipiul Sebeş, care provin din familii defavorizate, dezorganizate sau monoparentale, precum şi din familii cu venituri reduse şi nivel educaţional scăzut. Centrul Educaţional funcţionează în cadrul proiectului „Reţea interregională de centre educaţionale” derulat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Activitatea Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – Filiala Sebeş este coordonată de părintele Gheorghe Marin.”

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.