sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Economie » Concernul suedez SCA va investi 150 milioane de Euro la Petrești

Concernul suedez SCA va investi 150 milioane de Euro la Petrești

Publicat în 18.07.2013 la ora 21:51

Ioan Tecar, proprietarul fabricii Pehart Tec din Petrești (localitate ce aparține administrativ de Sebeș), a solicitat și obținut acordul de principiu al consilierilor locali din Sebeș pentru scoaterea la vânzare a unui teren în suprafață de 40.000 de metri pătrați situat lângă fabrica de hârtie, în vederea realizării aici a unei investiții de 150 de milioane de euro a grupului suedez Svenska Cellulosa Aktiebolaget (SCA).

Pehart-Petresti-fabrica-SebesPotrivit omului de afaceri, care are mandat să reprezinte investitorul suedez, SCA intenționează să dezvolte capacitatea de producție a actualei fabrici de hârtie, deținută de Pehart Tec, precum și depozite și spații logistice. De asemenea, obiectivul pe termen mediu și lung este ca locația din Petrești  să devină centrul logistic pentru toată Europa de Est al celor de  SCA.

Concernul suedez este prezent pe piața românească cu brandul Zewa – hârtie igienică, batiste de hârtie, șervețele și role de bucătărie.

Consiliul Local pregătește acum un proiect de hotărâre pentru vânzarea terenului solicitat de investitori, având o suprafaţă de circa 40.000 de metri pătraţi. În urma tranzacției bugetul municipiului Sebeș s-ar putea îmbogăți cu circa 800.000 de euro, având în vedere că expertiza imobiliară a parceleii din zona vizată, realizată la solicitarea primăriei, a evaluat  la apropae 20 de euro metrul pătrat.

Investiţia va depăşi în prima etapă 50 de milioane de euro, dar se va ajunge la 150 de milioane de euro în următorii 2 ani”, a declarat Ioan Tecar, proprietarul SC Pehart Tec, în cadrul ședinței extraordinare de ieri a Consiliului Local Sebeș.

SC Pehart Tec SA Petresti este o societate al carei certificat de nastere a fost semnat in luna mai 2005 prin achizitionarea activelor fabricii de hartie PEHART SA . Cel mai cunoscut brand al companiei este “Pufina”. Societatea face parte din grupul de firme MG TEC GRUP Dej ce cuprinde 14 companii cu activitati preponderent in domeniul materialelor de constructii.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.