sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Economie » Concernul auto Concernul auto german Daimler a început în această vară o nouă investiție la Sebeș, a cărei valoare estimată este de circa 10 milioane de euro

Concernul auto Concernul auto german Daimler a început în această vară o nouă investiție la Sebeș, a cărei valoare estimată este de circa 10 milioane de euro

Publicat în 11.10.2016 la ora 8:47

lansare-linie-cutie-viteza-g9-sebesDupă ce în primăvara acestui an a investit peste 300 de milioane de euro în extinderea unităţii de producţie de la Sebeş pentru producţia celei mai performante cutii de viteze cu 9 trepte, 9G-Tronic, în luna iunie a demarat construirea unei noi hale de producție și montaj pe platforma pe care o deține pe DN7.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Sebeș, Nadia Mitrea, autorizația de cons­trucție a fost eliberată în 16 iunie 2016 iar lucrările au demarat în 22 iunie. Hala de producție va avea o suprafață construită de 18.450 mp. Noua fabrică, în care se vor recondiționa cutii de viteză primite de la dealeri, folosind cele mai noi tehnologii în domeniu, va fi inaugurată în 2017 iar beneficiarul final va fi departamentul Daimler Global Servicies & Parts, se arată într-o informare de presă transmisă de STC. Totodată, potrivit reprezentantei Primăriei Sebeș, în luna august 2016 investitorul german a solicitat extindere la hala de producţie nr. 5 – activităţi de logistică şi montaj. Valoarea lucrărilor este de: 9.702.000 lei, circa 2 milioane de euro. Construcţia constă dintr-o hală cu funcţiunea de producţie, unde se vor asambla cutii de viteză automate. Totodată, STC își continuă strategia de dezvoltare la Cugir. Ultima investiție a fost inaugurată luna trecută.

În noua unitate de producție cei peste 150 de noi angajați vor produce conducte de înaltă presiune pentru motoarele Mercedes pe benzină. Investiția totală se ridică la 13 milioane de euro, iar Star Transmission va fi furnizor unic al acestei componente la scară mondială. Linia de producție este parțial automatizată și aici se vor produce 17 tipuri diferite de țevi care vor fi montate ulterior pe 5 tipuri de motoare.

În cifre, ”radiografia” celor 15 ani de STC în România s-ar putea sintetiza astfel: 2.000 de angajați, unități de producție ce ocupă 300.000 de mp, 300.000 de cutii de viteze și 8 milioane de piese produse și investiții de milioane de euro. Grupul Daimler este prezent în România prin trei companii, dintre care două cu activitate de producție, Star Transmission (Cugir) și Star Assembly (Sebeș), care produc componente și cutii de viteză, și Mercedes-Benz România, ca importator pentru autovehiculele grupului Daimler.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.