sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Comunitatea din Vingard terorizată de un câine, rasa Rottweiler, lăsat de izbelişte

Comunitatea din Vingard terorizată de un câine, rasa Rottweiler, lăsat de izbelişte

Publicat în 31.10.2017 la ora 20:42

Comunitatea din satul Vingard (comuna Șpring) este terorizată de ceva vreme de un câine Rottweiler aflat în libertate, care a înspăimântat sătenii. Câinele înfometat a intrat și în gospodăriile oamenilor, de unde s-a înfruptat, noaptea, cu miei și găini.

”Am sunat la primărie de mai multe ori și ne-au spus că nu pot să facă nimic pentru că nu au contract cu o firmă specializată care să vină și să prindă câinele. Dar noi suntem plătitori de taxe și impozite, așa că pe bună dreptate am apelat la primărie să ne ajute! Nu e de glumă cu câinele, suntem disperați!

Vă rugăm să scrieți ceva despre situația în care ne aflăm, poate cine a adus-o va citi aceste rânduri și se va îndura să vină după câine. Animalul e hărțuit, se sălbăticește, e tot mai flămând și ne este frică de el. Își duce zilele în curtea unei case nelocuite. Ziua doarme acolo, iar noaptea atacă pentru a-și stâmpăra foamea.

Deocamdată nu a atacat oamenii, dar ne este teamă, nu mai putem răbda această situație și cerem să vină cineva să-l prindă și să-l ducă de aici. Mulți am sunat la primărie, mai ales după ce câinele a prins doi miei și i-a mâncat și a dat iama printre găinile din curțile oamenilor. Noi iubim animalele, de aceea cerem să fie dus la un adăpost și îngrijit, altfel se va găsi cineva care nu va mai suporta să trăiască tot cu teama în suflet și îi va veni de hac!”, ne-au spus sătenii îngrijorați.

Ei susțin că este un câine care se vede că a fost bine îngrijit cândva, de aceea s-au gândit că poate s-a pierdut de stăpânii lui, dar timpul a trecut și nimeni nu a venit să-l caute. Câinele este cel mai bun prieten al omului, dar el poate deveni un aprig dușman dacă pătrunde în gospodăriile oamenilor, îngrozindu-i.

Câini dresați pentru a ataca omul

Se știe că cei mai periculoși câini din lume sunt cei de luptă, concepuți prin încrucișarea mai multor rase, pentru a participa la luptele de câini sau pentru a ataca oamenii. Sunt extrem de eficienți ca paznici, atacând tot ce le trece prin față – om sau animal. După Doberman, locul al doilea în clasamentul celor mai periculoși câini din lume este ocupat de Rottweiler – care atacă omul fără să-și asculte stăpânul. Pe bună dreptate, comunitatea din satul Vingard nu mai are liniște, cunoscând ce nenorociri poate face animalul prigonit.

Poate, cine știe, administrația locală, în care își pun speranțe oamenii locului, le va readuce liniștea sătenilor din Vingard și va scăpa comunitatea de Rotweilerul ce se plimbă liber prin curțile oamenilor. Câinele trebuie să fie dus la un adăpost pentru a fi îngrijit și, poate, adoptat cândva de o familie care are nevoie de el…

Sau, cine ştie, citind aceste rânduri, va veni, în sfârşit, chiar stăpânul său să-l recupereze şi să-l ia acasă.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.