sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Politică » Comunicat de Presă – Întâlnire a consilierului Local Radu Cristian cu taximetriștii din Municipiul Sebeș

Comunicat de Presă – Întâlnire a consilierului Local Radu Cristian cu taximetriștii din Municipiul Sebeș

Publicat în 08.10.2019 la ora 11:15

Întâlnire a consilierului Local Radu Cristian, cu taximetriștii din Municipiul Sebeș, în vederea desfințării a 18 locuri de staționare taxi de pe raza municipiului, în vederea transformării acestora în locuri de parcare rezervate cetățenilor.

Subsemnatul, Radu Cristian, consilier local al Municipiului Sebeș, și o parte a taximetriștilor din Sebeș, am avut parte de o întâlnire, pentru a discuta necesitatea desfințării mai multor locuri de TAXI (așteptare clienți) fără mare activitate, și de a le trece în serviciul cetățenilor sub forma unor locuri de parcare. Scopul acestui demers este acela de a evita parcarea mașinilor pe trotuar, incovenient atât pentru proprietari de automobile cât și pentru pietoni. În urma intâlnirii, s-a ajuns la un acord, privind desfințarea a 18 locuri de TAXI, din zonele Aleea Parc, Lucian Blaga, Valea Frumoasei și Dorin Pavel.

În ultimii ani s-a înregistrat o creștere masivă a numărului de autoturisme atât național dar și local. Astfel, în cartierele Municipiului Sebeș, raportul dintre numărul mașinilor și cel al parcărilor, a devenit foarte mare, multe dintre automobile fiind parcate pe trotuar sau în locuri în care acestea pun în pericol siguranța participanților la trafic. Realizând acest lucru, subsemnatul, a organizat o întâlnire cu o parte a taximetriștilor din Sebeș, pentru a discuta posibilitatea desfințării mai multor locuri de parcare a taximetrelor care nu sunt folosite eficient, din varii motive.

La discuții au participat 16 deținători de autorizații TAXI, care, în urma discuțiilor, au ajuns la un acord unanim a posibilității și necesității desfințării a 18 locuri rezervate TAXI, care nu sunt folosite fie din cauza apropierii față de stații mai mari, sau a sistemului de operare a celor două dispecerate.

Precizăm faptul că, conform normelor în vigoare, numărul minim de locuri rezervate TAXI, este de 70% din totalul autorizațiilor emise în respectiva administrație. În acest moment sunt emise 102 autorizații TAXI, astfel că, numărul minim de locuri parcare TAXI este de 72, iar în acest moment, în Sebeș sunt 90 de astfel de locuri.

În urma unei analize, s-au constatat 18 parcări TAXI ineficiente, care să vină în ajutorul cetățenilor din Municipiul Sebeș. Așadar, aceste locuri sunt următoarele:

  • SEBEȘ, Str. Lucian Blaga, nr. 98 – în fața Magazinului Profi – 2 locuri
  • SEBEȘ, Str. Lucian Blaga, nr. 73 – în fața Magazinului Cadisola – 3 locuri
  • SEBEȘ, Str. Decebal, nr. 1 – în fața magazinului Carrefour Market – 3 locuri
  • SEBEȘ, Str. Dorin Pavel intersecție cu Str. Valea Frumoasei – 4 locuri
  • SEBEȘ, Str. Șurianu, nr. 42 – în fața Spitalului Municipal – 3 locuri
  • PETREȘTI, Str. 1 Mai intersecție cu Str. Mihai Viteazul – 3 locuri

Mulțumesc pe această cale taximetriștilor, că au înțeles necesitatea locurilor de parcare în Municipiul Sebeș.

În speță, fac apel public pentru urgentarea sistematizărilor și reorganizărilor parțiale a Cartierelor Aleea Parc, Aleea Lac, Valea Frumoasei și Mihail Kogălniceanu prin amenajarea de parcări. În legătura cu acest proiect, reamintesc existența HCL aprobată în data de 25.02.2019, cu număr proiect 1532/2018.

Deasemenea, lista cu semnături și minuta întâlnirii cu cei 16 taximetriști prezenți la întâlnire pot fi puse la dispoziția celor interesați contactând emitentul acestui comunicat de presă.

Radu Cristian – consilier local, Municipiul Sebeș
Telefon: 0742.887.151
E-mail: cristian2575@yahoo.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.