sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Comuna Gârbova a primit finanțare de la Compania Națională de Investiții pentru construirea unui bazin didactic

Comuna Gârbova a primit finanțare de la Compania Națională de Investiții pentru construirea unui bazin didactic

Publicat în 14.10.2018 la ora 20:13

Bazinul va fi construit pe locul actualului ștrand dezafectat, în imediata apropiere a școlii gimnaziale din localitatea Gârbova.

Construcția va fi realizată după un proiect tip și se adresează uzului didactic, cu posibila utilizare publică în perioada de timp din afara orarului școlii din localitate și nu se adresează activităților competiționale.

Bazinul va avea o adâncime variabilă între 1,20 și 1,80 m și o dimensiune de 25X12,5 m. Este prevăzut cu 5 culoare de 2,5 m lățime și cu blocstarturi la capătul de 1,80 m adâncime în conformitate cu normele europene.

Elevii care vor folosi bazinul vor avea acces la două vestiare, prevăzute cu dotări moderne, dușuri și grupuri sanitare, iar profesorii vor avea propriul vestiar.

Totodată, în clădirea care adăpostește bazinul de înot se regăsește și un cabinet de prim ajutor. Capacitatea bazinului este de 65 de persoane, construcția fiind proiectată pentru a fi utilizată simultan de două clase de elevi, împreună cu profesori și personalul de întreținere.

”Noi, aici, în Gârbova, avem un ștrand construit tot de sași prin 1965, pe vremea CAP-ului. A funcționat până acum vreo câțiva ani, însă nu a mai putut fi deschis pentru că ajunsese într-o stare de degradare avansată și avea nevoie de investiții serioase. Tot căutând oportunități de finanțare am aflat că cei de la CNI au în plan așa ceva. M-am prezentat la CNI cu acest proiect însoțit de toată documentația necesară și sincer vă spun că nu aveam prea mari speranțe de reușită. Am avut șansa ca noi, cei din Gârbova, să dispunem de o infrastructură preexistentă și să fim și singurii care solicităm finanțare pentru așa ceva. De curând a venit și răspunsul, că ni se alocă peste 6,5 milioane de lei pentru construirea unui bazin didactic. A contat și faptul că avem un număr important de copii de grădiniță și de școală”, a spus primarul Ioan Nedela.

De precizat că preocupările administrației conduse de Ioan Nedela pentru copiii și tinerii comunei sunt mai vechi: în urmă cu doi ani au fost inaugurate o modernă sală de sport și un teren de sport cu gazon sintetic, investiții realizate în curtea Școlii din Gârbova cu bani de la bugetul local – 767.200 de lei

”Acest obiectiv va asigura o dezvoltare durabilă a valorilor existente și îmbunătățirea calității vieții, permițând locuitorilor comunei Gârbova să se bucure în timp de o creștere a nivelului sănătății tineretului și o dezvoltare a activităților sportive la nivel local în acest domeniu, al înotului, existând posibilitatea dezvoltării în timp a unor performanțe în acest domeniu. Bazinul va oferi școlii și tineretului din comună o dotare necesară pentru dezvoltarea sănătoasă și armonioasă”, a explicat edilul.

Recunoscută în țară pentru Cetatea Greavilor, constituită în a doua jumătate a secolului al XIII-lea de sașii chemați aici de regele Ungariei, Geza I (1141-1161), pentru a apăra granițele voievodatului, comuna poartă încă amprenta întemeietorilor săi. Oameni harnici, cei aproximativ 2100 de locuitori ai celor trei sate componente – Gârbova, Reciu și Cărpiniș își cultivă pământurile, își culeg viile și nu așteaptă să le bage nimeni în traistă. Spiritul locului se reflectă și în activitatea administrației locale, care cu ușurință ar putea fi dată ca exemplu de bună practică și de bun-simț pentru felul cum știe să se gospodărească. Spre exemplu, în ziua în care am vizitat Gârbova o echipă de muncitori executa lucrări de reparații în zona trotuarului și șanțului din apropierea școlii. Nimic neobișnuit la prima vedere, doar că echipa de muncitori era formată din viceprimarul comunei, Vasile Morar, șoferul primăriei, responsabilul în relațiile cu romii, adică angajați care cel mai probabil în alte primării nu-și părăsesc de bună voie scaunele comode din birouri pentru a da o mână de ajutor la executarea unor lucrări edilitare.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.