sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Economie » Companiile Enel, Dedeman și Hornbach, somate să nu mai achiziționeze lemn de la Schweighofer

Companiile Enel, Dedeman și Hornbach, somate să nu mai achiziționeze lemn de la Schweighofer

Publicat în 24.10.2015 la ora 15:10

holtzindustrie-sebes-2015Alexander von Bismarck, directorul executiv al Agenţiei pentru Investigaţii de Mediu & Environmental Investigation Agency (EIA) a declarat recent ca firmele care cumpără actualmente lemn sau cherestea de la compania austriaca Schweighofer ar trebui să rezilieze de îndată contractele, dacă lemnul este tăiat ilegal.

“Dacă eşti una dintre cele mai mari companii, atunci de ce să nu ai capacitatea să opreşti tu acest fenomen şi să decizi cu cine derulezi afaceri? O astfel de companie trebuie să fie responsabilă”, a spus Bismarck.

Conform raportului EIA, în România, pe lista clienţilor Schweighofer se aflau, la nivelul anului 2014: Enel Energie S.A, Egger România SRL, Kronoşpan România SRL, Dedeman SRL, Hornbach Baumarkt AG, Bricostore SRL, BauMax. Agenţia pentru Investigaţii de Mediu- EIA susține că aproximativ 50% din lemnul tăiat în România a provenit, în ultimul deceniu, din surse ilegale, iar în majoritatea cazurilor investigate destinaţia lemnului ilegal ar fi fost compania austriacă Schweighofer.

sursa: ziuainfo.ro

Facebook 

Companiile Enel, Dedeman și Hornbach, somate să nu mai achiziționeze lemn de la Schweighofer
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.