sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș a găzduit cea de-a III-a ediție a concursului de istorie „Turnul Studentului”

Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș a găzduit cea de-a III-a ediție a concursului de istorie „Turnul Studentului”

Publicat în 10.11.2017 la ora 22:19

Ieri, 9 noiembrie 2017, Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș a găzduit cea de-a treia ediția a concursului de istorie „Turnul Studentului”, având tema: „România și Marele Război”, care îşi propune să marcheze, prin mijloace specifice, centenarul Primului Război Mondial (1914-1918).

Competiţia se adresează elevilor de liceu din clasele a XI și a XII. În competiție s-au înscris elevi ai Colegiului Național „Horia, Cloșca și Crișan” Alba Iulia, Colegiul Național „David Prodan” din Cugir, Colegiul Național „I. M. Klein” din Blaj, Colegiul Național „Avram Iancu” din Câmpeni, Colegiul Național Militar „Mihai Viteazu” Alba Iulia. Scopul concursului îl reprezintă promovarea, în rândul elevilor, a valorilor şi atitudinilor aferente studiului istoriei şi civilizaţiei umane, prin prisma cunoaşterii şi a înţelegerii Primului Război Mondial.

Probele de concurs au avut două componente: o probă scrisă de 10 minute, care a constat în formularea unui punct de vedere pornind de la o sursă citată, urmată de o probă orală de evaluare a cunoștințelor, constând în răspunsul la unele întrebări de tip grilă privind ”România și Primul Război Mondial”.

La ambele probe ale concursului, participarea a fost pe echipe, acestea fiind formate din 2 elevi, aflați sub coordonarea unui profesor îndrumător. Locul întâi a fost adjudecat de echipa Colegiul Național „I. M. Klein” din Blaj (foto), urmată de Colegiului Național „Horia, Cloșca și Crișan” Alba Iulia și Colegiul Național Militar „Mihai Viteazu” Alba Iulia.

Concursul face parte din calendarul de activități al Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, fiind susținut de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș.

Facebook 

5.0
02

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.