sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Clubul de Turism Alpin “Terra Sebus” sau pasiunea unor iubitori ai muntelui din Sebeș – la un an de escalade !

Clubul de Turism Alpin “Terra Sebus” sau pasiunea unor iubitori ai muntelui din Sebeș – la un an de escalade !

Publicat în 26.11.2015 la ora 19:06

PERFORMANȚE DEOSEBITE  PENTRU TURISMUL ALPIN DIN SEBEȘ

Clubul de Turism Alpin “Terra Sebus” Sebeș a luat ființă în anul 2014 la inițiativa unui grup de iubitori ai muntelui. Clubul are ca obiectiv promovarea activităților în aer liber cum ar fi: tura montană, cicloturismul, escalada sportivă, orientarea sportivă, fotografia, speologia, acțiunile ecologice. La un an de la înființare , clubul se mândrește cu două performanțe deosebite pentru turismul alpin din municipiul Sebeș.Clubul de Turism Alpin Terra Sebus

În luna iunie a avut loc expediția din Munții Balcani, în masivele Rila și Pirin. Echipajul , constituit din Lucian Ștefan, Florin Avram, Adrian Iacob și Robert Theiss, a finalizat ascensiunea pe vârful Musala–alt.2925 m, cel mai înalt din Bulgaria și din întreaga Peninsulă Balcanică ,și vârful Vihren-alt.2914m, al doilea vârf ca înălțime din Bulgaria și al treilea din Peninsula Balcanică. Expediția, sustinuta de Theiss Agency Alba Iulia si Cash Converter Alba Iulia , s-a desfășurat în condiții de iarnă, fiind atinse și alte 4 vârfuri de peste 2900 m.

În lunile iulie și august membrii clubului au participat la proiectul intitulat “2500+”. În urma celor 4 expediții din Munții Făgăraș, Parâng, Retezat și Bucegi, au fost cucerite cele 13 vârfuri din Carpații românești a căror altitudine depășește pragul de 2500 m. Demn de mentionat este si participarea unor membri ai clubului la diferite competitii de maraton si semimaraton montan, cu rezultate deosebite.

Pentru anul viitor clubul își propune să organizeze expediții în Munții Tatra Înaltă (Polonia-Slovacia) și Olimp(Grecia) pentru atingerea vârfurilor Gerlachovsky (cel mai înalt punct din munții Tatra și din întreg lanțul carpatic), Rysy (cel mai înalt vârf din Polonia aflat exact pe granița cu Slovacia) și Mytikas ( al doilea din Balcani, primul din Grecia). Totodată vor fi organizate ture montane în zona Sebeșului si in tara in cadrul proiectului „Muntele de langa noi”, la care sunt așteptați toți cei care vor să se bucure de natură.

Informații despre activitatea clubului găsiți pe pagina de facebook la adresa: CTA “Terra Sebus”Sebes.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.