sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » CJ Alba caută operator pentru deszăpezire

CJ Alba caută operator pentru deszăpezire

Publicat în 15.12.2012 la ora 17:07

Licitația pentru întreținerea curentă pe timp de iarnă a drumurilor județene a fost lansată de Consiliul județean Alba, în perioada 1 februarie – 15 martie 2013. Contractul are o valoare estimată la 1.771.282 de lei iar data limită de depunere a ofertelor este 8 ianuarie 2013.

Deși criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut, astfel că cel mai probabil valoarea contractului va fi mult mai mică, trebuie să remarcăm că în acest an s-au estimat cheltuieli zilnice de aproape trei ori mai mari decât la licitația precedentă având același obiect – servicii de întreținere și deszăpezire. Astfel, dacă la licitația din anul 2010 Direcția tehnică din CJ Alba a estimat că valoarea serviciilor este de 16.347 de lei pe zi (valoarea totală a contractului a fost estimată la 3.923.285 de lei pentru 240 de zile), acum estimarea este la 41.192 de lei pe zi (1.771.292 de lei pentru 43 de zile).

Potrivit caietului de sarcini sunt prevăzute servicii de întreținere curenta pe timp de iarnă a drumurilor din zona de șes a județului în zona Alba Iulia – Aiud – Blaj – Sebeș – Cugir  (cu o lungime totală de 838,68 km) și drumurile din zona Câmpeni (cu o lungime totală de 171,22 km).

Contractul de servicii are un caracter aleatoriu, în sensul că serviciile ce fac obiectul acestuia vor fi prestate doar dacă condițiile meteorologice și implicit starea drumurilor o vor impune. În situația în care pe parcursul derulării contractului nu se va impune acționarea, se vor deconta doar timpii de așteptare și revizia drumurilor”, se arată în documentația avizată de șeful direcției tehnice, ing. Dan Popescu.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.