sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Economie » Circa 100 de angajaţi ai Hidroserv Sebeş sunt aşteptaţi la mitingul de mâine din capitală

Circa 100 de angajaţi ai Hidroserv Sebeş sunt aşteptaţi la mitingul de mâine din capitală

Publicat în 06.03.2013 la ora 11:56

Sindicaliştii din energie sunt aşteptaţi mâine în Capitală. Doar de la Hidroserv Sebeş vor pleca mâine dimineaţă la miting aproximativ 100 de persoane. Peste 1000 de oameni din toată ţara şi-au anunţat prezenţa la protest. Sindicaliştii cer “de lucru” şi nimic mai mult.

Protestul este îndreptat indirect împotriva administratorului judiciar al SC Hidroelectrica, Remus Borza. Acesta nu a mai acordat lucrări societăţilor ce se ocupă de întreţinerea şi reparaţiile hidrocentralelor din ţară, în unele situaţii de mai bine de 2 luni. Sindicaliştii vor să atragă atenţia asupra faptului că lipsa operaţiunilor de mentenanţă la centralele hidroelectrice, poate duce la distrugerea acestora şi implicit la daune serioase aduse sistemului energetic din România. Începând din ianuarie, angajaţii societăţilor Hidroserv din ţară mai sunt chemaţi la muncă doar 4 zile pe săptămână, iar salariile acestora s-au diminuat cu peste 30%.

Într-o situaţie similară se află şi Hidroelectrica, unde la sfârşitul anului trecut mai multe persoane au fost disponibilizate. Societatea se află în insolvenţă de mai bine de 8 luni. În tot acest timp, societatea administratorului judiciar Remus Borza a încasat lunar de la Hidroelectrica 50 de mii de euro şi se aşteaptă la o bonificaţie de 0,22% din economia obţinută în perioada insolvenţei. Acest procent poate să însemne între 1 şi 3 milioane de euro, în funcţie de durata perioadei de insolvenţă.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.