sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Cinci ciobani acuzaţi de tentativă de omor, care s-au agresat reciproc pe o pășune din comuna Gârbova, trimişi în judecată

Cinci ciobani acuzaţi de tentativă de omor, care s-au agresat reciproc pe o pășune din comuna Gârbova, trimişi în judecată

Publicat în 03.07.2017 la ora 23:41

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au finalizat cercetările în două dosare și au dispus trimiterea în judecată a cinci inculpați acuzați de tentativă de omor. Unul dintre dosare se referă la fapte ce au avut loc în octombrie 2015, pe o pășune din comuna Gârbova. Doi ciobani, tată și fiu, au bătut alte două persoane, socru și ginere.

A fost un conflict spontan care, însă, a avut urmări foarte grave. Cele două victime au primit 30-35 de zile, respectiv 45-50 de zile de îngrijiri medicale. Persoanele trimise în judecată sunt Cerciu Gheorghe senior și Cerciu Gheorghe junior. Cercetările au durat mai mult decât de obicei în astfel de cazuri datorită expertizelor dispuse de anchetatori. Dosarul a fost înregistrat în 21 iunie 2017, la Tribunalul Alba.

În cel de-al doilea dosar există, de asemenea, trei inculpați și două părți vătămate. Persoanele trimise în judecată sunt Stănuș Valer, Stănuș Andrei Ilie și Bebeșelea Constantin. Scandalul a avut loc în aprilie 2017. Mai multe persoane din Sebeş, Lancrăm şi Săsciori au fost implicate într-un conflict petrecut pe o păşune lângă Râpa Roşie. Acestea s-au bătut din cauza unor neînţelegeri legate de locul de păşunat.

Din primele cercetări efectuate de poliţiştii deplasaţi la faţa locului a rezultat că între Stănuș Valer, de 39 de ani, din comuna Săsciori, Stănuș Andrei Ilie, de 27 de ani, din Sebeş şi un minor de 17 ani, din Lancrăm, pe de o parte, şi alte persoane de 64 de ani, respectiv 25 de ani, pe de altă parte, a izbucnit un conflict spontan. Cei cinci s-au agresat reciproc, iar victimele au suferit leziuni corporale grave şi au fost transportate la spitalul din Alba Iulia, unde au primit îngrijiri medicale. Agresorul de 27 de ani a fost reținut de poliție, fiind eliberat ulterior.

Până la pronunțarea unei decizii definitive, cei cinci inculpați beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.