sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Economie » Cifră de afaceri mai mare cu 5% în 2014 pentru fabrica de hârtie Pehart Tec

Cifră de afaceri mai mare cu 5% în 2014 pentru fabrica de hârtie Pehart Tec

Publicat în 13.10.2014 la ora 11:17
   

Pehart-Petresti-fabrica-SebesCompania aflată în proprietatea omului de afaceri Ioan Tecar, unde lucrează aproximativ 360 de angajați, a realizat în primele nouă luni ale anului o cifră de afaceri de 188,7 milioane de lei (peste 40 de milioane de euro).

Potrivit lui Tecar, citat de zf.ro, în urma investiţiilor realizate în ultimii ani, capacitatea de producţie a fabricii a crescut cu aproximativ 30%, produsele companiei Pehart Tec fiind distribuite în marile lanţuri de magazine autohtone sau exportate în Grecia, Ungaria, Bulgaria, Germania şi Serbia.

Municipiul Sebeș continuă să crească din punct de vedere economic într-un  ritm mult mai susținut decât România în ansamblu,  înregistrând o rată a şomajului de 2% şi o rată de încasare a taxelor şi impozitelor locale de aproximativ 95%. Cu angajatori precum  Holzindustrie Schweighofer, cu peste 800 de angajați, Daimler Mercedes cu circa 400 de salariați, Kronospan  (480 angajați), Savini Due, Ciatti HT, Alpin 57 Lux, Albacher etc, Sebeșul rămâne cel mai ofertant oraș din județul Alba, în ceea ce privește găsirea unui loc de muncă.

Potrivit Eurostat, România a suferit cea mai abruptă cădere economică din Uniunea Europeană la sfârșitul trimestrului II din 2014. Ţara nostră se situează pe primul loc în UE în luna august 2014, la scăderea volumului cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul. In iulie, Romania este pe primul loc în ce privește reducerea locurilor de muncă. Principalul indicator privind puterea de cumpărare a populației îl reprezintă volumul cifrei de afaceri a comerțului cu amănuntul. Scăderea volumului cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a avut loc din cauza supraimpozitelor din mediului de afaceri şi a tăierii investițiilor.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.