Rămâi conectat

Administrație

Chiar daca este pandemie, ornamentele de sezon nu vor lipsi de pe străzile din Municipiul Sebeș

sebesinfo.ro

Publicat

în

Administrația locală din Sebeș se pregătește pentru sărbătorile de iarnă și, chiar dacă în acest an, din cauza pandemiei, festivitățile vor fi restrânse, ornamentele de sezon nu vor lipsi de pe străzi.

În acest scop, Serviciul Public de Administrarea Patrimoniului Sebeș a achiziționat prin SEAP lucrările de montare, punere în funcțiune, mentenanța și demontare a instalațiilor de iluminat ornamental festiv în cadrul sărbătorilor de iarna 2020-2021, pe raza municipiului, valoarea contractului fiind de 168.067 de Iei fără TVA, respectiv 200.000 de Iei cu TVA inclus.

”Prin acest contract se urmărește asigurarea unui cadru și a unui decor de povești specific sezonului rece și sărbătorilor de iarnă pe raza municipiului Sebeș (localitățile Lancrăm, Sebeș, Petrești și Răhău) prin instalarea, montarea, punerea în funcțiune a unor decorațiuni ce alcătuiesc iluminatul ornamental festiv compus din diverse elemente precum: șiruri luminoase, perdele luminoase, fuste luminoase, figurine 2D (bannere, țurțuri, fulgi, steluțe), figurine 3D (arcade, brad, fântână, ursuleț, om de zapada) plus alte elemente de susținere”,  se arată în caietul de sarcini al achiziției.

Zona cu cele mai multe ornamente va fi Parcul Tineretului, unde vor fi montate: un brad luminos 3D Led, o cupolă formată din 112 șiruri luminoase, 12 perdele din becuri Led montate pe foișor și turnulețe; 18 țurțuri montați pe căsuțele din lemn, 2 fulgi dinamici plasați pe scena pentru evenimente, 6 figurine 3D; 15 șiruri luminoase montate pe arbori, 7 arcade luminoase, o fântână Led. Șiruri luminoase (15 buc.) și figurine 2D (6 buc.) vor fi montate și pe arborii și stâlpii metalici din Parcul Primăriei, iar pe stâlpii de pe str. Mihail Kogalniceanu, Dorin Pavel, Augustin Bena, sensul giratoriu de la Petrom, B-dul Lucian Blaga;

Drumul Sibiului și giratoriul de la Kaufland vor fi amplasate peste 60 de ornamente, 12 șiruri de beculețe, 4 bannere 2D și 6 figurine 2D. De asemenea, vor fi montate 20 de perdele luminoase pe fațada Centrului Cultural Lucian Blaga și alte 3 pe fațada Trezoreriei, iar în localitățile Lancrăm, Petrești și Răhău vor fi amplasate 26 de ornamente luminoase pe stâlpi.

Contractul a fost atribuit prin achiziție directă unei firme cu sediul în Lancrăm, criteriul fiind prețul cel mai scăzut. Termenul de execuție este de 3 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor și perioada de garanție este tot de 3 luni.

Activitățile pe care firma trebuie să le desfășoare sunt: inventarierea, repararea (dacă este cazul), etichetarea și depozitarea instalațiilor de iluminat ornamental festiv, instalarea și punerea în funcțiune a acestora, întreținerea lor (mentenanța) pentru buna funcționare și demontarea/ dezinstalarea sistemului la finalul perioadei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Administrație

Marți, 21 mai 2024: Dezbatere publică a documentațiilor tehnice pentru stațiile de reîncărcare autobuze și vehicule electrice, din Municipul Sebeș

sebesinfo.ro

Publicat

în

Municipiul Sebeș aduce la cunoștință cetățenilor organizarea dezbaterii publice a documentațiilor tehnico-economice:

• Stații de reîncărcare autobuze electrice – faza S.F.

• Stații de reîncărcare vehicule electrice – faza S.F.

din cadrul obiectivului de investiții: „Dotarea cu vehicule nepoluante pentru transportul public în Municipiul Sebeș”.

Dezbaterea va avea loc în data de 21.05.2024, la ora 11:00, în „Aula” Primăriei Municipiului Sebeș, Piața Primăriei, Nr. 1.

Dezbaterea publică se desfășoară în conformitate cu prevederile H.C.L. nr.177/2015 privind aducerea la cunoștință publică a documentațiilor tehnico-economice aferente tuturor investițiilor de pe raza administrativ-teritorială a Municipiului Sebeș.

Persoanele interesate sunt invitate să participe la întâlnirea publică și să își expună punctul de vedere.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Puntea care face legătura între străzile Spicului și Abatorului a intrat în reparație capitală

sebesinfo.ro

Publicat

în

SPAP Sebeș transmite că începând de marți 14 mai 2024, puntea care face legătura între străzile Spicului și Abatorului a intrat în reparație capitală. Aceasta va fi indisponibilă pănă în data de 30 iunie 2024. Se intenționează efectuarea de reparații capitale la calea de rulare,  recondiționarea cablului principal de susținere, precum și înlocuirea balustradelor.

„SPAP Sebeș informează cetățenii că puntea care face legătura între strada Spicului și strada Abatorului intră în reparație capitală, în perioada 14 mai – 30 iunie 2024. Lucrările prevăzute a se executa sunt: recondiționarea cablului principal de susținere, confecționarea și înlocuirea balustradelor, înlocuirea căii de rulare”, au transmis reprezentanții Primărie Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Delegație a membrilor Comisiei pentru Afaceri Europene a Parlamentului Landului Brandenburg, în vizită la Sebeș

sebesinfo.ro

Publicat

în

Marți, 14 mai 2024, Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor, a avut plăcerea de a primi, în Aula Primăriei, o delegație a membrilor Comisiei pentru Afaceri Europene a Parlamentului Landului Brandenburg, condusă de doamna Barbara Richstein, Vicepreședintele Parlamentului Landului Brandenburg și domnul Matthias Stefke, Vicepreședintele Comisiei Afaceri Europene și Politică de Dezvoltare a Landului Brandenburg.

Delegația germană a vizitat Liceul Tehnologic Sebeș, unitate de învățământ profesional, inclusiv în sistem dual, construcție nouă finanțată prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și Liceul German.

În cadrul întâlnirii, au fost abordate teme de interes comun precum dezvoltarea comunității locale și impactul pozitiv al investițiilor germane în zonă. De asemenea, un subiect important pe agenda de lucru a fost și formarea profesională în sistem dual, după modelul german și oportunitățile de finanțare europeană pentru educație prin Programul Regiunea Centru 2021-2027.

Evenimentul se datorează parteneriatului solid dintre Regiunea Centru și Landul Brandenburg, având ca obiectiv principal prezentarea exemplelor de succes din Regiunea Centru în implementarea proiectelor de dezvoltare regională, finanțate prin Programul Operațional Regional și cooperării bilaterale dintre Germania și România, în special între Landul Brandenburg și Regiunea Centru.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes